Pismo bralca: Vtisi s sprejema Janše na Dobu!

Razširjeno pismo mojemu profesorju

Dragi Dušan pozdravljen !

Čestitam Ti za ODLIČNO PROTESTNO PISMO Borutu Pahorju. Zelo dobro je, da si pisal Pahorju. Tvoj protest odmeva !Danes popoldan sem bil na Dobu - po mojem nas je bilo tam vsaj 5.000. Če bi to bili Kučanovi vstajniki na vpoklic, bi uradne ocene pretiravale s številkami do 50.000.  Peli smo in molili, se pogovarjali.  In protestirali smo proti krivici in nespoštovanju pravne države ! Celo lokomotive, ki so vozile mimo so nam dajale podporo. Bilo je enkratno, impozantno in impresivno srečanje.

To se zgodi 1 x na 25 let.  Janša je v govoru rekel, da smo v SLO izgubili občutek za čast. Tvoje pismo, Dušan, je častno dejanje. Vesel sem, da si bil moj profesor na gimnaziji.

Bili so dobri govori, najboljši so bili Damjan Trpin iz Trsta, Ivan Štuhec ter  Urška Bačovnik. Pa še Primc Aleš in Damir Črnčec! David Tasić je lepo povedal, da je ta sodba SRAMOTA ZA MOŽGANE!  Prebrano je bilo tudi pismo pismo Draga Jančarja – O indicih in “dokazih”.

Danes je v Delu v uvodniku pojasnjeno stališče Matevža Krivica, ki se glasi: BRANIM ZAKONITOST, NE JANŠE. To pa je tudi zgornja meja, kar ta osrednji  medij zmore ali sme “pojasniti”. Afera ki traja 6 let bo za nekaj koristna, samo cena je izredno visoka. Zelo sem si zapomnil stavek iz  izjave Urške Bačovnik: “Nihče nima otrokoma pravice s krivico odvzeti očeta”. Vsekakor te pravice nima nihče, si jo pa lastijo Kučan in njegovi, in nič jih ne ustavi, ko to počnejo. Seveda pa zadeva ni samo pravna. Ko bi posel dobila “tovariška naveza” Sistemske tehnike, bi nikoli ne bilo afere Patria. Patria je bil prvi poizkus ukinjanja “zgodovinskega monopola” in privilegijev, ki jih je ta prinašal in jih še prinaša. Hvala tistim pravnikom, ki so s pravno analizo uspeli ovreči  konstrukt, protest pa izražam do tistih, ki so konstrukt privedli do absurda – v popolno SOVRAŠTVO do ene strani – do SDS in JJ in do tistih, ki podobno kot “visoko etični” kandidat Miro Cerar, ne zmorejo častnega dejanja. Sovraštvo presega nacionalne razsežnosti. Sicer pa se tudi to da razumeti iz starega načela – DELI IN VLADAJ.

David Tasić je lepo povedal, da je ta sodba SRAMOTA ZA MOŽGANE!

Iz zraka sta snemala zadevo dva “samofrča”, bilo je ogromno novinarjev – celo Al Jazzira iz Hrvaške. Na RTVSLO so že korektno poročali, v Odmevih je ta teden voditeljica Rosvita Pesek, kar je srečno naključje. Kot sem izvedel od domačih, pa je dobro poročal tudi Kanal A. Pravkar sem slišal na radiu, da je v odcepu križišča za zapor v Dobu nekdo razobesil jugoslovansko zastavo. To je dobro, ker pokaže tudi na ideološko ozadje tega konflikta, ki se dobro vidi tudi iz zraka – s satelita, ki kroži nad Slovenijo. 

Dušan, hvala Ti še enkrat za poslano podporo, za podporo razumu in časti, ki je - predvsem slednja, v SLO izgubila domovinsko pravico ! V nasprotju s sovraštvom, ki so ga širili VSTAJNIKI NA VPOKLIC, je bilo včeraj dostojanstveno in mirno zborovanje. Želim pa ti sporočiti še to, da je Milan Kučan živčen. Toliko se je spozabil, da napada celo novinarke – novinarski poklic, ko je z veliko aroganco novinarki, ki ga je prosila za izjavo odvrnil  naj se zanima za poroko, ne zanj.  To se je zgodilo tisto odločilno sredo, ko je on taval okrog Ustavnega sodišča, jaz pa sem čakal na izid ustavne presoje. Milanova “izjemna” izjava je zapisana, na posnetku dnevnika POPTV. Tedaj sem bil v bližini, računal sem, da bo šel Milan mimo in da se srečava. Nenadoma pa je zavil na Tomšičevo ! 

Včeraj je bil razburljiv dan, dopoldansko zatišje in čakanje na čudež, ki ga ni bilo, je preraslo v popoldansko zborovanje. Sem pa slišal na radiu, da je Pahor klical Janšo preden je ta stopil v zapor. Kadar ni dejanj tudi besede štejejo! Seveda pa ne vse besede in vsa dejanja, posebno ne taka kot je to, da je predsednik vrhovnega sodišča Masleša, klical Pahorja na “raport”. Ta mu je menda dejal, da čas za “pogovor” ni primeren. V štabu Milana K. očitno vlada panika!

Upamo na boljše novice in na drugačne čase ! Vsekakor pa upam in želim, da bi bil današnji dan prelomen, na kar kaže nekaj stvari.– ustanovljen je Odbor za Človekove pravice 2014 in delegacija 150 ljudi gre v Strassbourg z vlakom z zahtevo, da se pospeši zadeva. Povabljen sem v delegacijo. Vsekakor bom šel zraven. Ko se malo skoncentriram pa bom morda širše pisal o tem.

Jutri bom že imel kakšne fotografije, sicer pa video vtise lahko gledaš na povezavi!  Na praznično proslavo bom šel na Polževo v sredo 25.06. Upam, da Kučan ne bo več dolgo proslavljal v imenu države. LUBLANA je BULANA ! Da  je to res, dokazuje zaključni odstavek iz uvodnika FENOMEN LUKNJE Alija Žerdina v današnjem Delu, ko se papagajsko zgraža nad sramotenjem pravosodja s strani SDS. Sramotenje pravosodja sploh ni potrebno, pravosodje se je osramotilo samo, nižje se skoraj ne da pasti ! To vidimo tudi s pomočjo TV prenosov iz parlamenta !

Toliko za enkrat, lep pozdrav Tebi in Ireni                           

Vili – državljan K.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top