Podpirajmo življenje!

Živimo v zelo lepi Sloveniji. Na to smo premalo ponosni. Naša kultura, naši običaji in naša katoliška vera so prepoznavni znaki, ki nas bogatijo. Živimo pa v  težkih prelomnih časih, kajti če ne bomo poskrbeli za večjo rodnost, se Sloveniji v bodoče slabo piše.

Zavedati se moramo, da v Sloveniji vsako leto na silo končamo življenje  za 8o  (80 x 50 =4ooo) avtobusov otrok, to je uradni podatek, v resnici pa je številka mnogo večja. Moje glasno zavzemanje pa je, da moramo vsako mami, ki pričakuje novo rojstvo pomagati in to moralno in finančno. Slovenija potrebuje mnogo več rojstev, če hočemo, kot narod obstati na tej lepi zemlji, tega bi se morali zavedati, saj v nasprotnem primeru bodo čez leta tu živeli ljudje druge vere, druge kulture in drugih običajev.

Tega pa ne smemo dovoliti, zato je naša dolžnost in odgovornost, da naredimo vse, da pomagamo našim dekletom in ženam, da se odločajo za življenje in ne za smrt nerojenih otrok. To je ena najpomembnejših nalog vseh tistih, ki podpiramo življenje. Biti moramo odločni in glasni, da se bo naš glas slišal. Zavedati pa se 

moramo dejstva, da vsak otrok potrebuje očeta in mamo in prav zato moramo v mnogo večji meri podpirati družino. Sedanja -leva vlada  se tega ne zaveda.Prav ta vlada izdatno podpira veliko nevladnih organizacij,  ki se zavzemajo za končanje življenja nerojenih otrok. Obenem pa intenzivno podpirajo prihod  terorističnih ne evropskih kultur.  Vsi , ki smo proti temu,pa nas zmerjajo z sovražnim govorom. Sami pa se štejejo za civilizirane  dejavnike. In prav zato je še kako pomembno, da po novih volitvah dobimo vlado, ki se bo zavedala, da je  za vsak narod najbolj pomembna družina. Od kvalitete naših družin je odvisna kvaliteta celotnega naroda. Družina da mlademu človeku temelje na delovnem, intelektualnem, moralnem in duhovnem področju..    In prav ti temelji v veliki meri sooblikujejo človekovo osebnost.

Spremembe se lahko dosežejo le z volitvami. Tega se državljani in državljanke premalo zavedamo. Pa ne govorite, da so vsi enaki! Med strankami so zelo, zelo velike razlike. Volite stranke, ki podpirajo življenje in ki se zavedajo, da je družina osnovna celica družbe.In prav družini  daje stranka Glas za otroke in družino zelo velik pomen. In prav je tako!  

Angelca Likovič

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top