Podpišite peticijo za izpustitev koroških dečkov!

Spodaj podpisani pozivam predsednika vlade dr. Mira Cerarja, da omogoči koroškima dečkoma vrnitev v objem starih staršev, saj sta bila, kot je odločilo Vrhovno sodišče, babici in dedku nezakonito odvzeta.

Prav tako naj predsednik vlade ustavi protizakonito delovanje Centrov za socialno delo, ki navkljub sodbi Vrhovnega sodišča še vedno kratijo človekove pravice otrok in starih staršev. Pričakujem, da bodo pristojni v najkrajšem možnem času izpolnili odločitev sodišč in upravičena pričakovanja slovenske javnosti ter takoj prenehali s protizakonitim ravnanjem.

Pozivam vas, da se kot predsednik Vlade RS in odgovoren za delo ministrice Anje Kopač Mrak javno opravičite vsem otrokom,  staršem in starim staršem, ki so jim bile zaradi slabega dela centrov za socialno delo kršene človeške in ustavne pravice.

Gibanje za otroke in družine

Peticijo podpišite TUKAJ!

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top