Podprimo medicinsko humanitarno odpravo na Madagaskar!


Študenti medicine in mladi zdravniki v okviru  izbirnega predmeta Tropska medicina že dvajset let pripravljajo medicinsko humanitarni projekt pomoči zdravstvene oskrbe v najrevnejših državah sveta.
Trenutno se enoletnih intenzivnih priprav na samostojno pomoč prebivalcem Madagaskarja udeležujejo  zdravniki specializanti Staša Mudrovčič, Alja Črv, Jernej Lesjak in Alejandro M. Rant. 

Maja 2017 se bodo za tri mesece posvetili zdravstveni skrbi za  revne  prebivalce Madagaskarja,  s katero bodo pridobili dragocene izkušnje na področju tropske in potovalne medicine za nadaljnje delo s pacienti v domovini.
Finančno breme odprave v predvideni višini 16.520 evrov, kamor spada nabava zdravil, prevoz, bivanje na Madagaskarju itd., nosijo člani odprave sami. S svojim dopisom so se obrnili tudi na portal 24KUL.si z željo, da z njihovo plemenito namero seznanimo  širšo javnost ter jim pomagamo pri zbiranju potrebnih sredstev.
Več informacij o odpravi dobite na povezavi www.madagaskar2017.eu
24KLUL.si

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top