Povabilo k molitvi v Velikem tednu

Preživljamo čas velikih preizkušenj, bodimo v teh časih močno povezani in nezlomljivi! V srcu vsakogar, ki Bogu dopusti, da se ga dotakne, ga osvobodi in mu podeli mnoge milosti in tako tudi notranji mir, slednji v njem tudi prebiva. Bodimo združeni v Marijinem naročju in ob Jožefovem varstvu. Za vsakogar, ki to sprejme, velja Psalm 91! Da ni treba brskati in iskati – psalm je dodan v nadaljevanju.

Pridruži se, skupaj se zatekajmo k Rešitvi:

  • Ta četrtek, petek in soboto ob 15. uri smo vsi Zemljani povabljeni (CHARIS) k druženju v imenu Gospodovem in k vsaj enominutni molitvi v imenu Gospodovem za rešitev Sveta in znatno zmanjšanje obolelih od koronavirusa že za Veliko noč!
  • V četrtek zvečer smo povabljeni k bdenju (kot vsak četrtek), posebej še med 23. in 24. uro, ko je, kot je Jezus povedal Marjeti Mariji Alacoque, čas njegovega največjega trpljenja – izkažimo mu ljubezen, tolažimo ga vsaj s svojo prisotnostjo v Njegovem grozovitem trpljenju
  • Ta petek, pa vse do Bele nedelje, smo povabljeni k molitvi Devetdnevnice Božjega usmiljenja, ko »so odprte vse globine Božjega Usmiljenja… Naj se nihče ne boji približati se mi« - molimo po svojih namenih in za obilen blagoslov vsega Sveta

Z zaupanjem se približajmo Njemu, ki goji do nas neizmerno Božjo ljubezen, neglede na to kakšni smo, želi nam podariti svoje neizmerno usmiljenje že sedaj in srečno večnost!

PS 91:

1 Tisti, ki stanuje v zavetju Najvišjega, ki prenočuje v senci Mogočnega,

2 pravi GOSPODU: »Moje zatočišče in moja trdnjava, moj Bog, ki vanj zaupam.«

3 Zares, on te bo rešil iz ptičarjeve zanke, pred pogubno kugo.

4 S svojimi krili te pokrije, pod njegove peruti se zatečeš; ščit in oklep sta njegova zvestoba. 5 Ne boš se bal nočne strahote, ne puščice, ki leti podnevi,

6 tudi ne kuge, ki hodi v temi, ne žela, ki pustoši opoldne.

7 Naj jih pade tisoč na tvoji strani, deset tisoč na tvoji desnici, tebi se to ne bo približalo.

8 Samo s svojimi očmi boš gledal, pa boš videl plačilo krivičnikov.

9 Zares, ti, GOSPOD, si moje zatočišče, Najvišjega si postavil za svoje prebivališče;

10 ne bo te zadela nesreča, udarec se ne bo približal tvojemu šotoru.

11 Zakaj svojim angelom bo zate zapovedal, naj te varujejo na vseh tvojih potih.

12 Na rokah te bodo nosili, da z nogo ne zadeneš ob kamen.

13 Čez leva in gada boš stopal, poteptal boš mladega leva in morsko pošast.

14 Ker mi je vdan, ga hočem osvoboditi, branil ga bom, ker spoznava moje ime.

15 Kliče me, pa ga uslišim, z njim sem, ko je v stiski, rešim ga in mu izkažem čast.

16 Z dolgostjo dni ga nasitim, pokazal mu bom svoje rešenje.

Vse Vas polagam v Kristusovo prebodeno stran in naj kapljica Njegove Rešnje Krvi prepoji vsako Vašo celico in trenutek življenja ter blagoslovi in prebiva v vsakem od Vas in vseh Vam dragih!

Veselje in neizmerna radost Marije Magdalene, ko je ugotovila, da Gospoda ni v grobu, temveč živi, naj trajno in poživljajoče prebiva v vsakem od Nas!

Blagoslovljene praznike, naj radostno doni v vsakem človeku veseli vzklik odrešenih:

»Kristus je vstal, zares je vstal!«

Vstal je za Vas in zame, za vsakega človeka Sveta vseh časov – veselimo se!

Radujem se vseh vsem ljudem namenjenih milosti!

Magdalena Ganzitti

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top