POZIV RTV SLOVENIJA za neposreden prenos zaslišanja Alenke Bratušek iz EU parlamenta!

Zaradi ENERGIJE in ENERGETIKE se v svetu in celo v Evropi bijejo vojne, nedolžni ljudje umirajo, revni so še bolj revni. Funkcionarjev, ki o vsem tem odločajo pa ne poznamo, oziroma ne poznamo njihovih stališč.  Brez tega ne moremo terjati njihove odgovornosti glede na njihov položaj ter njihova javno izrečena stališča in dane obljube.

Zato POZIVAMO vodstvo  RTVSLO ter Varuha pravic gledalcev in poslušalcev, da nam RTVSLO zagotovi neposreden prenos hearinga-zaslišanja slovenske Komisarske kandidatke Alenke Bratušek v EU parlamentu pred nastopom njene funkcije podpredsednice Evropske komisije za področje energetike in komisarke za to področje.

Kot javni servis ste na RTVSLO naročnikom in celotni slovenski javnosti dolžni zagotoviti  kvalitetno in  neposredno informacijo o stališčih in kompetentnosti kandidata za ta izredno visok položaj. Z naše strani pa gre ZA PRAVICO VEDETI, NE DOLŽNOST VERJETI - izvedeti neposredno brez posrednikov in različnih javnomnenjskih interpretov.

ENERGETIKA je obenem preveč usodna zadeva, da bi jo nenadzorovano prepuščali samo politikom. Ne zanima nas retorična spretnost kandidata-kandidatke, pač pa vsebina in koncept energetske politike, ki bo krojila našo vsakdanjost in bodočnost. Spoznati pa hočemo tudi kontekst zastavljenih vprašanj v okviru tega zaslišanja. To je pot in primer uveljavljanja odgovornosti EU funkcionarjev. BREZ JAVNOSTI pa NI ODGOVORNOSTI !

Zato je NEPOSREDNI PRENOS TEGA DOGODKA NUJEN IN ZA SLOVENSKO JAVNOST IZJEMNO POMEMBEN. V kolikor bi naletel VARUH pri tem, na kakšne ovire, naj se obrne na javnost ali to sporoči pobudnikom tega poziva. Ne pristajamo pa na odgovor, da je naš poziv neuresničljiv. To bi bil le izgovor, ne odgovor javnosti, ki terja od Vas odgovorno ravnanje,tako kot ga mi terjamo od politikov.    

Hvala za pozornost in lep pozdrav,      

                                                   Vili Kovačič

                                         DavkoPlacevalciSeNeDamo

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top