Prevara: Stranka Mira Cerarja je v Lizboni dala tujcem sporno obljubo, da bo legalizirala homoseksualne poroke in posvojitve otrok!

Vladajoča Stranka Mira Cerarja (SMC) nima težav samo doma, kjer ji po debaklih pri iskanju primernih kadrov za zasedbo visokih položajev upada tudi javnomnenjska podpora, ampak je pravo sramoto med vikendom doživela tudi pred evropsko publiko. Evropski liberalci, kot pri nas rečemo evropski stranki ALDE, za članstvo katere je kandidirala Cerarjeva stranka, so namreč največji stranki v Sloveniji očitali – omahljivost, ker noče legalizirati homoseksualnih porok.

Cerarjevi, bi poročali geje in lezbijke?

Vse pa se je vrtelo okoli porok istospolnih partnerjev. Neuradno je bilo že na domači gejevsko-lezbični sceni slišati, da je premier Cerar do tega vprašanja precej neliberalen, hujši kritiki mu neuradno očitajo celo nestrpnost, zdaj pa so liberalci stranko, ki sicer igra na moralo in vrednote, postavili pred dejstvo z neposrednim vprašanjem: Ali boste omogočili poroke istospolnih partnerjev? Pojasnili so jim, da morajo imeti jasno stališče, če želijo v evropsko liberalno druščino. Slišali so celo, da so istospolne poroke pomemben del liberalne politike, ki jo kot liberalna stranka ne morete zaobiti. Naši viri poročajo, da so od SMC pri kandidaturi za včlanitev k evropskim liberalcem prvi jasne odgovore zahtevali v britanski liberalni stranki Libdem, ki je velika in vplivna stranka. Britancem pa so pritegnili tudi Nizozemci, ki jih je zanimalo stališče SMC do gejevsko-lezbičnih odprtih vprašanj.

Cerarjevi so se sprva izgovarjali na Primčevo zmago, nato pa dali obljubo: Legalizirali bomo homoseksualne poroke!

Cerarjevi so, tako viri iz Lizbone, odgovarjali podobno splošno kot doma. Oprli so se celo na zmago Aleša Primca (SLS) na referendumu o družinskem zakoniku in hiteli pojasnjevati, da so za konsenz in spoštovanje volje ljudstva, ki je bila izražena na tem referendumu. Potem se je Cerarjevim zgodila zavrnitev, saj je kar nekaj strank napovedalo, da jih ne želijo med liberalci. Zagato je reševal Nejc Brezovar, ki je zagotovil, da bodo zakon, ki ureja poroke istospolnih partnerjev, sprejeli in tudi podprli. Cerarjevi so tako skozi zadnja vrata le postali liberalci, Slovenijo pa čaka še eno ideološko razdvajanje v času socialne krize!

Vir:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top