Prevzetnost in pristranost POP TV

Predstavljamo vam dva primera zlorabe medijske moči na POP TV.

8.7.2014 je POP TV v osrednji oddaji 24ur v najbolj gledanem terminu objavila prispevek z naslovom Janševa podpornica napadla sodnico. Gre za laž že v naslovu in umetno ustvarjanje medijske afere iz dogodka, ki ga ni bilo. Med drugim je v prispevku rečeno, da je neka udeleženka "brez vsakega povoda udarila z večjim dežnikom". To zavajanje je brez enega samega dokaza v prispevku izrekel predsednik Višjega sodišča v Ljubljani Anton Panjan. V prispevku je prikazan Aleš Primc, kako daje udeležencem navodila za sklenitev obroča okoli sodne stavbe, izrezan pa je del, kjer udeležencem naroči, naj vhode na sodišče pustijo odprte itn. Vse do danes ni javno znano, katera sodnica naj bi bila napadena niti kdo je domnevna kruta napadalka na ubogo sodnico. Policija tudi po dveh mesecih od domnevnega dogodka ni izvedla nobenega ukrepa. 

Afera marela je tipičen primer, kako lahko mega medij ustvari dogodek, ki ga ni bilo ter surovo in krivično zlorabi svojo moč.

7.9. je napadalec metal kocke na miroljubne protestnike pred Vrhovnim sodiščem. Policija je bila priča dogodku, nasilneža je zaustavila, ga pridržala in mu izdala globo. POP TV prispevka v osrednji oddaji ni imela. Na njihovi spletni strani je pod rubriko kronika objavljen članek Na shodu v podporo Janši posredovali policisti. O nasilnem napadu s kockami na miroljubne protestnike, kjer k sreči ni prišlo do hudih poškodb, so zapisali: "Med zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je moški, ki je šel mimo udeležencev javnega shoda, v bližini le-teh v tla vrgel predmet, ki se je razletel. Košček je zadel enega izmed udeležencev shoda, vendar ga ni telesno poškodoval." 

Kako dolgo bo POP TV še grobo zlorabljala svojo medijsko moč? Dokler bodo državna podjetja pri njih plačevala drage oglase.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top