Preživeli smo nelegitimne volitve! V razmerah političnega obleganja se bomo še naprej borili za družino in temeljne človekove pravice!

Rezultati državnozborskih volitev so bili pričakovani. Izjemna medijska podpora skupini okoli Mira Cerarja je pokazala, da kdor nadzoruje medije dejansko odloča o oblasti. Nikjer na svetu ni takšne nenormalne situacije, da lahko mesec dni stare stranke dobijo skoraj 40% podporo. Slovenska politična levica je prišla do dvotretjinske ustavne večine v Državnem zboru samo preko vzpostavitve položaja, ko je desetletja skrbno negovala medijski imidž Mira Cerarja, protizakonito zaprla voditelja opozicije Janeza Janšo, strateško zgradila mariborsko finančno krizo in odstavila oba nadškofa,  ter medijsko privilegirala t. i. nadzorovano žlahtno desnico. Čeprav je Miro Cerar domnevno politično neodvisen in dejaven član župnije Trnovo v Ljubljani, pa so njegove prave politične barve velika neznanka. Iz različnih virov prihajajo informacije, da je t. i. anonimno ozadje njegove stranke sestavljeno iz nekdanje LDS, ki je podpirala njegovo pokojno mamo Zdenko Cerar. To ozadje (Gregor Golobič?) pa si bo v naslednjih tednih na vsak način prizadevalo za takšno Cerarjevo instrumentalizacijo, ki vključuje tudi njegovo žrtvovanje, v kolikor ta ne bi izpolnil njihovih ideoloških pričakovanj.

Čeprav več kot 50% ljudi ni volilo, je pomembno, da se borimo za družino in človekove pravice!

Ključnega pomena je, da v novih političnih razmerah ostanemo trezni in mirni. V naslednjih tednih se bo pokazala politična realnost, ki so jo levičarski socialni inženirji vzpostavili z namenom, da uresničijo svoj strateški načrt t. j. nadzorovano privatizacijo slovenskih podjetij v državni lasti. Ali z drugimi besedami, da prodajo podjetja t. i. levemu kapitalu, ki bo še naprej financiral slovenske medije in podpiral levi socialni inženiring. Drugi cilj levičarske agende je sprejem nove slovenske ustave, ki pa se trenutno ne zdi verjeten, saj je sedanja ustava pravzaprav produkt slovenske politične levice in jim kot taka ustreza. Sprememba morebitnih posameznih členov slovenske ustave je zato bolj verjetna z namenom, da se politični pol levice še bolj utrdi. Zaskrbljujoče je, da slovenska levica z dvotretjinsko večino lahko spremeni ustavo in neposredno uzakoni temeljne ideološke zahteve kot so: homoseksualne poroke, nadomestno materinstvo in umetna oploditev, evtanazija, omeji versko svobodo in uvede finančno kaznovanje verskih skupnosti preko davka na cerkve. Poleg tega bo po vsej verjetnosti že jeseni uvedla t.i. kaznovalne davke za desno populacijo v državi, ki jo sestavljajo kmetje, vse družine z večjim številom otrok ter zanje omejila subvencije v obliki nadomestil in doklad.

Ali je Miro Cerar lahko garant političnega miru, ali pa še ena politična karikatura?

Odgovornost za nastali položaj je v rokah Mira Cerarja. Ali bo (p)ostal lutka v rokah nekdanje partije, ali pa bo res preboj nove politike bo pokazal čas. Njegov odnos do političnih zapornikov v državi bo prvi lakmusov papir. V kolikor bo sodišče iz zapora izpustilo Janeza Janšo,  bo moral Cerar iz higienskih razlogov odstopiti, saj bo njegova izpustitev pomenila, da je prišel na oblast z nezakonitimi sredstvi in na nelegitimen način, ki temelji na zapiranju voditelja opozicije. Zato niso osamljena mnenja, da se bodo na slovenskem političnem obzorju že kmalu pokazale nove predčasne volitve. Do takrat pa je pomembno, da se vsi skupaj odpočijemo na dopustu, zremo lepe sončne vzhode in zahode ter se udobno namestimo na obrežju reke. Tiste reke, ki bo lahko že kmalu naplavila nova politična trupla.

Jo. Be.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top