Metka Zevnik in Aleš Primc: Zmagovalec referenduma so otroci

Aleš Primc iz Koalicije Za otroke gre!, ki je bila pobudnica referenduma, je povedal, da so Slovenci kot dobri starši izrazili spoštovanje do otrok z glasovanjem proti posvojitvam otrok v razmerje dveh moških, dveh žensk in dveh transseksualcev.

Aleš Primc je tudi napovedal, da bodo v gibanju za pravice otrok in družin v roku enega meseca predlagali zakon, s katerim se bodo izenačile vse ekonomske in socialne pravice, ki jih istospolni v Sloveniji še nimajo izenačenih.

Hkrati je napovedal tudi vstop v politiko. "Po petnajstih letih dela v civilni družbi in treh referendumih si ne predstavljam, da se bom do smrti z referendumi ukvarjal vsako leto. Treba je vstopiti v politični prostor, tam, kjer se dogajajo nepravilnosti in sprejemajo slabe odločitve," je dejal.

Kar zadeva morebitno ustanovitev nove stranke, je pojasnil, da bodo nadaljevali z delom kot gibanje za pravice otrok in družin. "Kaj pa bomo naredili pred volitvami, ali se jih bomo udeležili kot stranka ali gibanje, bomo še videli," je dejal.

Sopredlagateljica referenduma Metka Zevnik povedala, da je najbolj srečna v imenu naših otrok, za katere so se trudili. "Človek naj na papir ne piše nenaravnih zakonov, to velja že od rimskega prava dalje," je opozorila. Poudarila je, da je treba urediti socialno-ekonomski status istospolnih skupnosti, vendar po njenem mnenju zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih za to ni ustrezen, saj je namenjen "možu in ženi".

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top