Protidružinski časopis Žurnal je bankrotiral!

Po več kot 10 letih so se v avstrijskem podjetju Styria končno odločili ukiniti brezplačnik Žurnal.

Razlog? Več kot 40 milijonov izgube, ki jo je časopis ustvaril s promoviranjem teorije spola, predsodki proti katoličanom ter napadi na predstavnike Civilne iniciative za družino in pravice otrok, ko so se ti zavzemali za spoštovanje družine, spoštovanje pomena materinstva in očetovstva za rojstvo, razvoj in vzgojo otrok ter temeljne pravice otrok.

Že vsa leta je bilo žalostno spremljati uredniško politiko Žurnala, ko je  preko člankov in fotografij vsiljevala kristjanofobijo, ideologijo proti pravici vsakega otroka do življenja, protidružinske ideologije in kontroverzno teorijo spola, ki ne priznava naravnega ženskega in moškega spola ter spodbuja k eksperimentiranju s spreminjanjem spola in spolne usmerjenosti. Ta žalost se je mešala z grozo tudi zaradi informacij, da je podjetje Styria, moćno lastniško povezano z graško škofijo v Avstriji. Ta je upala, da bo s časopisom Žurnal kovala velike dobičke. Hvala Bogu je namesto dobička prejela 40 milijonov evrov izgube.

Žalostno je, da za takšno sporno politiko časopisa Žurnal še ni odgovarjal nobeden od cerkvenih lastnikov. Upamo, lahko da bo papež Frančišek tudi v Gradcu naredil red podivjanemu pehanju za dobičkom. Kot ponavadi pa bodo ceno plačali tisti, ki so morali po diktatu urednikov pisati kontroverzne članke in sporočila. To pa so – odpuščeni in sedaj brezposelni - novinarji in zaposleni. Med njimi tudi devet nosečih novinark…

Na koncu te časopisne katastrofe si želimo samo eno - da Avstrijci ne bodo nikoli več kovali dobičkov z vsiljevanjem sporne teorije spola, manipulaciji in zavajanju ter diskreditaciji tistih, ki se zavzemajo za družino in pravice otrok. Od Styrie zato pričakujemo, da se čim prej umakne iz lastniške strukture kristjanofobnega časopisa Dnevnik. Znano je, da Avstrijci obvladujejo več kot 20% časopisne hiše Dnevnik, ki je v Sloveniji znana predvsem po kristjanofobiji, sejanju predsodkov ter protidružinski politiki. 

Lara Ha.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top