Prva zmaga pravice, zdrave pameti in demokracije v primeru JJ – Janez Janša sam prišel na ustanovno sejo

Po poniževanjih, ko so ga v marici vozili naokoli, se bo Janez Janša jutri lahko dostojno udeležil ustanovne seje parlamenta.

Ni pa še jasno ali mu bodo njegovi poslanski kolegice in kolegi pustili, da bo ostal poslanec. Kljub temu, da vsi pravniki, ki so se s tem v zvezi oglasili v javnosti, trdijo, da mu na zakonit način mandata večina v DZ ne more odvzeti, nekateri napovedujejo ravno to. Čudnega čisto nič. Ali so poslanke in poslanci kaj manj vredni od sodnic in sodnikov. Če oni lahko kršijo zakone in ustavo v primeru JJ in mnogih drugih, zakaj je ne bi smeli tudi izvoljeni predstavniki ljudstva?

Da bomo poslanke in poslance spomnili, naj spoštujejo zakone in ustavo, bomo jutri v organizaciji Odbora 2014 imeli miren, kulturen in dostojanstven shod pred parlamentom.

Upamo, da bo prvi zmagi - ko bo Janez Janša lahko sam prišel v službo - sledila nova zmaga razuma, pravice in demokracije – da mu bo poslanska večina brez fige v žepu potrdila mandat ter, da bo pri tem tudi ostalo.

Vreme se izboljšuje, morda se bo počasi izboljšalo tudi stanje v slovenski politiki in pravosodju. Vse do takrat pa bomo v Odboru 2014, opozarjali na zlorabe in krivice, ki se dogajajo.

Aleš Primc

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top