Referendum o ZZZDR bo mogoč

"Če bo referendum vendarle dovoljen, si upam trditi, da bo proti novemu ZZZDR glasovalo več kot 350.000 ljudi/volilcev, kar bi znalo biti dovolj za to, da se ohrani star ZZZDR, v katerem se ohranja tradicionalna družina (z moškim očetom in žensko mamo) in geji in lezbijke ne smejo posvajati otrok."

"Gre samo zato, da Ustavni sodniki dovolijo referendum. Še bolje pa bi bilo, da Ustavno sodišče zavrne izglasovan zakon z utemeljitvijo, da je protiustaven. Res pa je, da se morajo na desnici najti pravniki, ki bodo znali argumentirati logiko protiustavnosti. Jaz osebno to logiko seveda vidim – že v tem, da ni bilo javne razprave, pač pa so tako radikalen zakon sprejeli po skrajšanem postopku; kršeni pa so tudi najmanj trije členi Ustave (53., 54. in 56. člen)."

Več o tem, kako Roman Vodeb utemeljuje pravico do referenduma si preberite tukaj

Foto: vir splet

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top