Revolucionarne zahteve žensk sveta

Ženske iz pobude Ženske sveta so v organizaciji španskega združenja Profesionales por la Etica in ob podpori več kot 130 drugih združenj iz 40 držav z vseh celin pripravile posebno deklaracijo, v katero so vključile tudi zahteve, ki običajno niso v središču pozornosti.

Deklaracijo so 4. marca že predstavile v Evropskem parlamentu v Bruslju in v Madridu, 14. marca pa jo bodo predstavile tudi na sedežu ZN v New Yorku na 59. srečanju odbora za status žensk. K podpori deklaracije s svojim podpisom pa želijo povabiti ženske z vsega sveta.

Celoten članek avtorice Mice Škobrne si lahko preberete na spletni strani iskreni.net

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top