S kocko nad miroljubne protestnike

V nedeljo, 7.9., se je zgodil napad na miroljubne protestnike za človekove pravice pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani.

Na protestnike je mlajši moški (na fotografiji v beli majci v spremstvu policista v civilu) metal kocke. Deli razbite kocke so zadeli enega od protestnikov, vendar k sreči ni prišlo do resnejših poškodb.

Odbor 2014 od policije, ki je profesionalno posredovala, pričakuje razkritje identitete napadalca in informacije, kdo stoji za napadom, ki se je zgodil le dan pred organizacijo 11 shodov pred sodišči po vsej Sloveniji.

V Odboru 2014 izražajo skrb, da o tem nasilnem napadu, ki bi lahko imelo tudi tragične posledice, do sedaj nista poročala ne RTVSLO, ne POP TV ter nobeden od ostalih največjih medijev v državi.

Odbor 2014 kljub temu nasilnemu napadu ostaja zavezan miroljubnemu in nenasilnemu delovanju in vabi državljanke in državljane, da se v znak protesta zaradi uporabe nasilja še bolj množično udeležijo shodov 8.9.2014 in vseh nadaljnih shodov v podporo človekovim pravicam in proti zlorabam pravosodja.
 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top