S kršenjem človekovih pravic v zadevi koroških dečkov seznanjena ameriška družinska organizacija Action for Justice

Franci Donko, strokovni zastopnik starih staršev je s kršenjem človekovih pravic v zadevi koroških dečkov 1. 1. 2017 seznanil ameriško družinsko organizacijo Action for Justice, ki preučuje kršenje človekovih pravic otrokom in družinam.
Na novega leta dan, prvega januarja 2017, je na povabilo gospoda Zbačnika v Žusterni v Kopru potekal pogovor na temo kršenja človekovih pravic v zadevi koroških dečkov. Pobudo je dal vodja ameriške družinske organizacije Action for Justice, John Asturias.
Ameriška družinska organizacija Action for Justice je nastala kot pomoč očetom, ki so jih v postopku ločitve odtrgali od njihovih otrok in ki pogosto, zaradi neenakopravne obravnave, niso mogli do stikov s svojimi otroki. Organizacija se zavzema za spoštovanje človekovih pravic otrok in družin po svetu, ob zaznanih kršitvah pa tudi posredujejo pri odgovornih za kršitve.
Na srečanju v Žusterni so o kršitvah človekovih pravic v primeru koroških dečkov spregovorili John Asturias, vodja Action for Justice, Franci Donko, strokovni zastopnik starih staršev, Romana Jančar iz Odbora 2014, Zoran Drnovšek Raketka, veteran vojne za Slovenijo ter državna tožilka v nezakonitem suspenzu, Dragica Kotnik. Prisotni so se strinjali, da je primer koroških dečkov huda kršitev človekovih pravic in pravnega reda Republike Slovenije. Kot predstavniki civilne družbe bodo terjali odgovornost od vpletenih ter jih  pozvali k spoštovanju človekovih pravic in izvršitvi sodbe Vrhovnega sodišča, po kateri koroška dečka tudi v pravnem smislu ostajata ujetnika samovoljne stroke ministrice Anje Kopač Mrak.

Vabljeni k ogledu prispevka internetne televizije AXJ News: https://www.facebook.com/arnulf.koroski/videos/vb.1707117693/10202583943275596/?type=2&theater

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top