Odbor za varstvo pravic vnukov in starih staršev vabi v četrtek, 22. 12., ob 15.00 na shod pred vlado RS v podporo vrnitvi koroških dečkov

 Družinski shod bo potekal pred  stavbo Vlade RS, na Gregorčičevi.

Večina izmed nas bo božični večer praznovala med svojimi najdražjimi. Koroška dečka ne bosta imela te pravice! Mineva eno leto, kar je lastni oče koroškima dečkoma odvzel mamo. Brezčutni ministrici in ustavnemu pravniku Miru Cerarju ni mar, da bosta koroška dečka že drug božič zapored trpela zaradi krutosti odraslih.

Ob lanskem božiču sta ob izgubi mame imela topel objem babice in dedka. Letos jima je vlada odvzela še njiju. Kljub sodbi VS, sta še vedno ujetnika "stroke". V četrtek BODIMO GLAS koroških dečkov. Mi smo njuno zadnje upanje, zato se mi pridružite, da bomo skupaj zahtevali njuno izpustitev. Šele potem bomo lahko z mirno vestjo praznovali božič.

Franci Donko, strokovni zastopnik starih staršev za Odbor za varstvo pravic vnukov in starih staršev

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top