Škandal: Cenzura Romana Vodeba!

Roman Vodeb je imel 2. 3. ponoči izjemno odmeven nastop na državnozborski komisiji za peticije, človekove pravice in enake možnosti. V njem je razgalil nekatere ideološke dogme, ki jih širijo aktivisti za homoseksualno posvajanje otrok. Posnetek njegovega nagovora na Youtube je bil pravi hit, saj si ga je v nekaj dneh ogledalo več kot 20.000 ljudi.

Sedaj pa se je pojavila cenzura!

Posnetek nagovora Romanba Vodeba je že dostopen na drugem mestu.

RTV Slovenija trdi, da ima ona avtorske pravice nad nagovorom Romana Vodeba v Državnem zboru in ne dovoli več predvajanja posnetka. Posnetek je neprijeten za nasprotnike pravic otrok in staršev, vendar to ne more biti nikakršen razlog za prepoved predvajanja posnetka.

Ob tem direktorja RTV Slovenija Marka Fillija sprašujemo:

1. Koliko je RTV SLO plačala Romanu Vodebu za njegov avtorski prispevek, da si sedaj lasti njegov nagovor v DZ?

2. Na kakšni podlagi si lasti avtorstvo posnetka glede na to, da gre za t.i. parlamentarni kanal, ki ga lahko za svoje potrebe brezplačno uporabljajo vsi mediji v Sloveniji? Poleg tega je na spletu na stotine posnetkov iz oddaj RTV SLO in sej v DZ, umaknjen pa je samo ta. Zakaj?

Ojoj, kako se nekateri bojijo ljudi. Saj res, to je homofobija! Za svobodo in proti homofobiji!

Koalicija "Za otroke gre!"

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top