Dejan Židan razglasil zagovornike pravic otrok in staršev za sovražne!

Objavljamo eno najbolj nestrpnih in s sovraštvom prepojenih besedil, ki jih je objavil politik v zadnjih dvajsetih letih. V dopisu prepojenim z vojaškim izrazoslovjem predsednik Socialnih demokratov drugače misleče označuje za nestrpne in sovražne. Dopis predsednika Socialnih demokratov Državnemu svetu iz 9. marca 2015 objavljamo v celoti in se vzdržujemo nadaljnjih komentarjev. Bralci naj sami presodijo, kam gre država s takimi politiki.

"Spoštovani državni svetniki!

Socialni demokrati na vas naslavljamo apel, da glasujete proti pobudi za odložilni veto na novelo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih.

Ta čas je naša družba na resni preizkušnji. Ne gre več samo za spremembe, ki naj tistim, ki so bili predolgo potisnjeni ob rob, omogočijo osnovne človekove pravice in dostojanstvo. Prišli smo do razpotja, ki kaže na dve poti. Prva pot vodi k skupnosti, kjer dostojanstvo ter spoštovanje človekovih pravic ni pogojeno z osebnimi okoliščinami. Kjer je različnost vrednota, kjer se vsak posameznik čuti zaželenega in lahko vse svoje potenciale uresničuje v sproščenem in stimulativnem ozračju. Druga pot pa vodi v nestrpnost, v prostor, ki s svojimi okviri duši razvoj, spoštovanje in sočutje – vse tisto, na čemer se lahko družba razvija v uspešno skupnost zadovoljnih ljudi.

Katero pot bomo izbrali? Socialni demokrati želimo in verjamemo, da je za vas, spoštovani svetniki, sprejemljiva samo ena pot, prva pot. Prepoznali smo vas kot tiste, ki spoštujejo drugačnost, ki se zavzemajo za enakopravnost in za katere menimo, da ne bodo dopustili, da v naši družbi prevlada nestrpnost.

Socialni demokrati si že vrsto let prizadevamo za izenačitev istospolnih partnerskih skupnosti, kar smo s pomočjo naše ministrice dr. Anje Kopač Mrak tudi vedno jasno in javno zagovarjali ter za dosego tega bolj ali manj uspešno bili že nekaj bitk. Trdno smo prepričani, da se o človekovih pravicah ne sme odločati na načine, ki smo jim bili priča v preteklosti. Tako, da se je nestrpnost, sovražnost in nerazumevanje zamaskiralo v leporečje o dobrobiti naših otrok ter o zaščiti naše družbe pred deviacijami, ki tu nimajo kaj iskati.

Socialni demokrati apeliramo na vas, da ste danes vi tisti, ki boste s pritiskom na tipko PROTI jasno povedali, da je teh praks v naši družbi konec. Da so človekove pravice, tudi tistih, ki ne živijo »po standardih«, ki nam jih žele kot svete vsiliti prav tisti, ki jih mnogokrat rušijo, neodtujljive. Čas je, da naredimo konec sprenevedanju nekaterih, ki na podlagi nevednosti ter strahu zatirajo in omalovažujejo drugače misleče, drugače živeče.

Čas, je da pokažemo in dokažemo, da želimo hoditi po poti strpnosti. Tolerance. Človečnosti. Spoštovanja. Novela zakona bo to povrnila tistim, ki jim je družba predolgo nudila le mačehovstvo. Verjamemo, da boste tudi vi z današnjo odločitvijo družbo zavezali k strpnosti, toleranci, človečnosti in spoštovanju ter odločno glasovali proti pobudi za odložilni veto na novelo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih.

S spoštovanjem.

mag. Dejan Židan,
predsednik SD"

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top