Evangeličanski šolski kaplan odpuščen, ker je na FB objavil mnenje o propagandi homoseksualnosti v šoli

Duhovnika Škotske cerkve so odstavili z mesta kaplana iz šole v Glasgowu potem, ko se je nekaj staršev pritožilo zaradi njegovega zapisa na FB, kjer je objavil svoje mnenje spremembah učnih programov za promocijo homoseksualnosti. Njegov pogled na homoseksualnost sicer izhaja iz Svetopisemske razlage.

Novembra je Donald Michael MacInnes, duhovnik iz Gairbraidske cerkve v Maryhillu v Glasgowu na FB objavil kritiko o škotski vladi, ki je podprla zakon, ki bi izenačil zakonsko zvezo in istospolne skupnosti. “Sedaj lahko pričakujemo spremembo šolskega kurikuluma do točke, da bomo učili naše otroke, da je to sprevračanje naravnega reda dobra stvar,” je zapisal. Ob tem  je zapisal tudi, da se sicer strinja z obstoječo zakonsko ureditvijo položaja istospolnih skupnosti, ki na Škotskem lahko uredijo t.i. civilno partnerstvo.

Mestni svet Glasgowa, ki nadzoruje glasgowsko gelsko šolo, je 6. januarja objavil, da so pripombe duhovnika stale službe. Predstavnica Sveta je povedala, da ima sicer duhovnik pravico do svojega mnenja, a da »Ta človek ni več kaplan v šoli in da je bila odločitev sprejeta s strani ravnateljice takoj, ko je izvedela za pritožbe nekaj staršev in preučila situacijo.« 

Glasgowska ravnateljica dr. Donalda McComb je izjavila za The Scotsman, da je eden od staršev rekel, da je bil kaplanov komentar popolnoma "sramoten". Zanimive so domnevne obtožbe staršev, ki naj bi jih prejela ravnateljica. Gre namreč za značilen jezik, ki so si ga izmsilili teortetiki spola in ga uporabljajo njihovi aktivisti po vsem svetu. Po besedah McCombove, je eden od staršev tako rekel: “Nočem, da so moji otroci izpostavljeni kakršnim koli predsodkom od avtoritete in ne morem biti prepričan v druge poglede, ki bi jih on morda predstavil otrokom.” Tipična govorica teorije spola! Tudi predsednik starševskega sveta Donald Brown, je podkovan v govorici teoretikov spola. Izjavil naj bi namreč, da "pripombe niso bile v skladu s šolskim stališčem o enakosti", poročajo iz STV News. Aktivisti teorije spola nimajo milosti, ampak strogo ukrpajo proti vsakemu, na katerega se spravijo: “Mi ne bi dopuščali takšnih komentarjev in vemo, da je šola storila, kar se ji je zdelo najbolj primerno,” je še izjavil Brown.

Predstavnik Škotske cerkve je za časopis The Telegraph izjavil, da spoštujejo pravico učiteljev pri imenovanju kaplana po svoji izbiri: "Upamo, da bodo to pravico še naprej uporabljali s spoštovanjem do svobodnega verskega izražanja brez stopnjevanja napetosti." Dodal je, da jim je žal, da duhovnik MacInnes ni več šolski kaplan. Ob tem so izpostavili tudi pogled škotske cerkve, da je homofobija “grešna”.

Scenarij, katerega žrtev je bil kaplan Macinnes je znan: najprej aktivisti teorije spola zasedejo ključne položaje v politiki, šoli (ravnatelj, predsednik sveta staršev itn.), medijih... Potem prežijo na prvo napačno besedo kogarkoli in z njim grobo obračunajo. Pričakujejo, da se potem ne bo nihče več drznil govoriti drugače kot zahtevajo oni. Je to svoboda? Če bo šlo tako naprej, je samo vprašanje časa, kdaj bodo zahtevali prepoved Svetega pisma. 

Vir:

Lifesitenews.com

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top