Slovaška: 7. 2. bo referendum o zakonski zvezi in pravici, da starši zaščitijo svoje otroke pred ekstremisticno spolno vzgojo!

Slovaško Ustavno sodišče je 29.10.2014 izdalo odločbo, da dovoli družinski referendum, ki ga je predlagala Slovaška zveza za družino. Predsednik države je za soboto 7. feburarja 2015 razpisal "družinskii referendum". Na njem bodo državljani odločali o štiri točkah:

• da je zakonska zveza opredeljena kot zvezo enega moškega in ene ženske;

• da istospolni pari ne morejo posvojiti otroka;

• da imajo starši pravico, da lahko umaknejo svoje otroke iz spolne vzgoje v šolah in od pouka, ki promovira evtanazijo.

Vabimo vas, da podpišete peticijo podpore našim prijateljem na Slovaškem: Podpora referendumu na Slovaškem!

Združenje družin je zbralo več kot 400.000 podpisov v podporo referendumu, kar je veliko več od potrebnih 350.000 podpisov. Z bližnjim referendumom bodo Slovaki zaščitili vrednoto družine in pravice staršev, da vzgajajo svoje otroke v skladu s svojimi moralnimi in verskimi prepričanji. Z odločitvijo na referendumu bodo nadgradili lanskoletno spremembo ustave, v kateri so opredelili zakonsko zvezo kot skupnost moškega in ženske ter zaščitili otroke pred radikalno homoseksualno indoktrinacijo ter evtanazijo.

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top