Slovaška: Poslanci so spremenili ustavo in vanjo zapisali zakonsko zvezo enega moža in ene žene!

Prijatelji iz Slovaške so nam sporočili, da jeslovaški parlament v sredo  4. 6. 2014 spremenil svojo ustavo. V njej so poslanci opredelili zakonsko zvezo kot skupnost samo med moškim in žensko.

S tem so poslanci in številne nevladne organizacije uspešno preprečile, da bi radikalne organizacije na Slovaškem spremenile definicijo zakonske zveze in družine ter uzakonile izenačitev zakonske zveze in istospolne zveze, posvojitve otrok v takšne skupnosti ter uzakonile postopke umetne oploditve in t.i. nadomestnega materinstva.

Predlog spremembe ustave sta dala predsednik vlade Robert Fico, ki je sicer vodja SMER – socialno demokratske stranke in opozicijska stranka krščanskih demokratov. Ustavna sprememba je dobila več kot dvotretjinsko podporo - 102 jih je bilo za in 18 proti.

Ob tem zgodovinskem dogodku, našim prijateljem iz Slovaške iskreno čestitamo. Ob tem si želimo, da bi definicijo zakonske zveze ko skupnosti ene ženske in enega moškega čim prej zapisali tudi v slovensko ustavo.

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top