Slovenija, država moralno propadajoče družbe

Ameriška tiskovna agencija Bloomberg je opravila raziskavo v 57 državah sveta, ki jih je razvrstila po stopnji dekadence. Slovenija se je uvrstila na drugo mesto, takoj za Češko. Raziskava je dekadenco izmerila glede na količino popitega alkohola na leto, pokajenih cigaret, pokajene marihuane, zaužitih amfetaminov, kokaina, opiatov in ekstazija ter izgub z igrami na srečo glede na BDP države. Slovenija sicer ni "zmagala" v nobeni kategoriji, je pa precej pri vrhu glede alkohola, cigaret in izgub pri igrah na srečo.

Češka se je znašla na prvem mestu predvsem zaradi velike količine pokajene marihuane, za Slovenijo pa so se v prvo deseterico uvrstile še Avstralija, Armenija, Bolgarija, Španija, Bosna in Hercegovina, Rusija, Belorusija in Grčija. Sosedje Hrvati so se znašli na 15. mestu, takoj za njimi pa so ZDA. Najmanj moralno razpadajoče države, glede na uporabljene kriterije, so Zambija, Salvador, Bolivija, Gvatemala in Venezuela.

Tabela raziskave je objavljena tukaj.

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top