Smo se ujeli v Bedančevo past?

Koliko kritik, pa celo psovk, dan na dan na račun vlade in politikov nasploh – ko pa je treba odločati, voliti, pa ne gredo na volitve in ne povedo, kaj menijo, zahtevajo. Ampak ti imaš pravico in dolžnost odločati, povedati svoje, pa to pravico zametuješ in dolžnost grdo zanemarjaš!

»Naredili bodo tako in tako po svoje!« 
To je pogost in neopravičljiv izgovor za neudeležbo v politiki. Kaj ti je prinesla apatičnost? Komu si s tem koristil? Ne boš verjel – vladajoči kliki, ki je ne maraš, pa lobijem, ki ne zaslužijo zaupanja! Draga družba – smo si dali oprati možgane? Mar ni že čas za razmislek!

Smo v Cerkvi naredili dovolj?
Komunistični režim včeraj in danes je še posebej imel in ima uničujoči sužnjeposestniški odnos do Cerkve. Ampak – dobro jutro! – Cerkev smo verniki, državljani Slovenije, baje enakopravni. Vodstvo Cerkve je bilo preganjano in je nedopustno omejevano še dandanes. Smo v Cerkvi naredili vse, da bi ljudi osvestili glede sodelovanja v politiki? Tega nam nihče nima pravice omejevati! Sedanji papež in sveti Janez Pavel drugi sta o tem povsem nedvomno govorila! Ni opravičljivega razloga za nesodelovanje v politiki!

Kdor molči, solgaša!
Torej Bedanec, ki brezobzirno lomasti po naši domovini, te je ujel v past? Ali boš molčal in občepel v breznu? Že v Rimskem pravu je veljalo, da kdor molči, solgaša. Velja še danes – boš torej tiho in s tem škodoval sebi in domovini? Zavedati se je treba, da je tisti, ki drži vrečo roparju, soudeleženec ropanja, sokrivec! Ne, ni opravičila za tako malodušje in apatično ravnanje! Zbudi se vendar Slovenska srenja! Nismo rojeni za zgrbljene hlapce, brezglave »ofce«, ampak za pokončne državljane, ki vedo, kaj delajo in kaj hočejo! Zbudi se vendar, zaspani narod iz Bedančeve pasti! Pogumno v politiko!

Hvala vsem sonarodnjakom, ki zvesto izpolnjujete svojo nalogo do naroda in hodite na volitve ter sodelujete v politiki, za modro in odgovorno ravnanje na vseh področjih življenja! 

Magdalena Ganzitti

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top