Socialni demokrati si spet lastijo pravico odločati med življenjem in smrtjo!


Dvoličen odnos stranke Socialnih demokratov do spoštovanja življenja je znan. Kot nasledniki Zveze komunistov še niso zbrali poguma, da bi se opravičili žrtvam komunistične revolucije, med katerimi so arheologi v Krimski jami, Košnici in drugod našli celo majhne otroke, dekleta in matere.

V Gibanju za otroke in družine.si se zavzemamo za spoštovanje človekove pravice do življenja. Prepričani smo, da je zavzemanje za spoštovanje pravice nerojenih otrok do življenja velik korak naprej v človečnosti in humanosti. Veseli bomo, če bodo do tega spoznanja prišli v stranki Socialnih demokratov in tudi Varuhinja človekovih pravic.

Socialni demokrati spodkopavajo civilizacijske temelje na katerih stoji Evropa in Slovenija

Namesto da bi se ukvarjali z vsebinami, ki so za Slovenijo življenjskega pomena, se Socialni demokrati v svoji ideološki zaslepljenosti znašajo nad družino, ukinjajo spol ter uvajajo agresivno homoseksualno ideologijo v šole in na centre za socialno delo. Te dni so se znesli nad Zavodom ŽIV!M in njegovo predstavnico Katarino Nzobandora. Bojijo se, da predvajani film o razvoju otroka v materi ne spoštuje človekovega dostojanstva!
Predvajani video  bi lahko po njihovem mnenju kršil tudi zakon, saj trdijo da vsebino prikazuje na način, ki pri gledalcih vzbudi vtis, da je splav nekaj slabega. Da končanje življenja nerojenega otroka ni nekaj dobrega, ve vsak normalen človek. Socialni demorati tega očitno ne vedo! Žalostno!

Prekinimo z napačno razlago 55. člena Ustave RS!

Socialni demokrati so med najbolj glasnimi aktivisti, ki še vedno napačno razlagajo 55. člen Ustave RS. Trdijo, da je v 55. členu Ustave jasno zapisana pravica do splava, ki jo napačno zamenjujejo s pravico svobodnega odločanja o rojstvu otrok, zato SD v predvajanju filma vidijo tudi "prefinjen napad na ustavno ureditev, saj poskuša pri gledalcih ustvarjati vtis o neprimernosti splava."
Spoštovani Socialni demokrati! Vsak napad na pravico do življenja nerojenega otroka je hkrati napad na ustavno ureditev! S tem sta neposredno kršena 17. in 18. člen ustave RS, ki govorita o nedotakljivosti človeškega življenja ter prepovedi mučenja!

Pomagajmo Varuhinji človekovih pravic, da bo razumela svoje poslanstvo!

Na predvajanje filma na stopnišču Frančiškanskega samostana v Ljubljani se je odzvala tudi varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer: "Mnogi so lahko vsebino filma v luči prizadevanj žensk na Poljskem za že dosežene pravice razumeli celo kot pozivanje k ukinitvi doseženih pravic v Sloveniji. Vendar Varuh ocenjuje, da njegova vsebina ne krši pravic in svoboščin posameznic in posameznikov, saj poziva k spoštovanju življenja, kar je osnovna človekova pravica. Po naši oceni tudi ne poziva k spremembi uveljavljene ustavne pravice, saj prikazuje le izbiro za življenje še nerojenih otrok."
Pri varuhu človekovih pravic hkrati opozarjajo, da je potrebno dosledno spoštovati raven težko pridobljenih pravic na tem področju, vsaka sprememba bi po njihovo pomenila korak nazaj.

V Gibanju za otroke in družine.si smo prepričani, da je zavzemanje za spoštovanje pravice nerojenih otrok do življenja velik korak naprej. Veseli bomo, če bodo do tega spoznanja prišli v stranki Socialnih demokratov in tudi Varuhinja človekovih pravic, med katere na prvem mestu sodi prav pravica do življenja.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top