Sodstvo je rak rana Slovenije

Po 26 letih samostojne Sloveniji se še vedno vsakodnevno srečujemo s koruptivnimi dejanji državnih funkcionarjev. Policija in kriminalisti delajo hišne preiskave, odnašajo na kupe gradiv in to lahko spremljamo po televiziji. Državljani in državljanke pričakujemo in čakamo, da bodo  te zadeve čimprej prišle na sodišče pred ROKO PRAVICE.  A temu ni tako. Kmalu vse potihne. Nekdo ima moč, da se postopki ustavijo, založijo in zastarajo. 

Sodniki, kjer zadeva zastara, bi morali to čutiti pri plači in tudi javno objavljena, da bomo državljani vedeli, kateri sodniki so premalo učinkoviti. Če se to preveč ponavlja, pač ne more več biti sodnik. Sodni mlini meljejo prepočasi, in s tem uničujejo življenja, ubijajo poslovne priložnosi in zmanjšujejo že tako hikajršen ugled sodstva. Trdna mreže povezav pri nas še vedno dobro delujejo in prav zato pri vseh tistih, ki so v mrežah, ne pride do sodnega epiloga. Revež pa je jaznocan tudi sa tisto, česar ni naredil.

Koliko je bilo pokradenega denarja po naših bankah, koliko uničenih podjetij... a krivcev nismo nikoli našli, saj jih tudi nismo iskali. Oni so odnesli denar v davčne oaze in potem vse tiho je bilo. Sprašujem se, kdaj bo naše sodstvo delalo učinkovito in pošteno in obsodilo vse tiste, ki kradejo naš denar. Čas je, da  bi tudi v Sloveniji jasno postavili vrednostni sistem, ki bi bil v sladu z 10 Božjimi zapovedmi, saj so to univerzalne vrednote, ki lahko veljajo za slehernega državljana. In ko jih bomo v življenju vsi bolj upoštevali, bo tudi življenje mnogo bolj pošteno in srečno.

Angelca Likovič

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top