Obletnica - Sovražni govor: Ranka Ivelja in Blaž Petkovič pozivata k izgonu zagovornikov človekovih pravic iz ekranov!

Časopis Dnevnik že vrsto let sistematično in grobo žali ter grozi zagovornikom pravic otrok, staršev in starih staršev. 3. 3. 2015 je tako začel dan s prispevkom »Koalicija za zastraševanje nepoučenih« v režiji znanih kristjanofobnih in nestrpnih novinarjev, ki jih vodita Ranka Ivelja in Blaž Petkovič. V njem je Dnevnikova četa izdatno državno financiranih domnevnih »strokovnjakov« (drugo ime za ideološke aktiviste) napadala tehtne argumente in med drugim javno zmerjala slovenske matere in očete ter borce za človekove pravice razglasila za »nepoučene«.

»Rankin moški avatar« zahteva medijsko cenzuro!

V nestrpnem prispevku »V New Yorku so vsi preživeli, četudi je bil nadškof proti« pa je v sredo (4.3.2015) Blaž Petkovič pod vodstvom Ranke Ivelje ponovno udaril in javno zapisal eno najbolj nestrpnih in izključevalnih trditev v zgodovini slovenskega novinarstva:

»Očitno bo vsega konec šele takrat, ko bodo posamezniki, ki z zavajajočimi, izmišljenimi in neresničnimi trditvami delijo slovensko družbo na plečih manjšine, izginili z ekranov.«

Petkovič kot »Rankin moški avatar« se s temi besedami javno zavzema za uvedbo pravih fašističnih metod in izključevanje drugače mislečih. Obenem pa javnost in medije poziva, da naj uvedejo diktaturo enoumja in ideološkega nasilja ter vsem, ki se ne strinajo s sporno LGBT teorijo odrečejo pravice do javnega izražanja stališč. To pa je protiustavno delovanje z elementi kaznivega dejanja, saj smo po ustavi vsi ljudje enakopravni in imamo vsi temeljno človekovo pravico do izražanja (tudi v medijih), pa če je Petkoviču to prav ali ne.

»Očitno bo vsega konec šele takrat, ko bodo posamezniki, ki z zavajajočimi, izmišljenimi in neresničnimi trditvami delijo slovensko družbo na plečih manjšine, izginili z ekranov.«

Kaj lahko naredimo: Molimo za Ranko Ivelja in Blaža Petkoviča in odpovejmo naročnino na Dnevnik oz. Nedeljski dnevnik!

V demokratični družbi je ključnega pomena, da se zavedamo, da so mediji v službi državljanov in ne v službi izvajalcev totalitarnega nasilja. Zato je pomembno, da za omenjeni »moralni avtoriteti« zasebno in javno molimo z namenom, da bi postala bolj strpna in spoštljiva do vseh ljudi. Prav tako pa si vsi (verni in neverni) želimo, da bi se končno odpovedala verbalnemu nasilju in sejanju predsodkov do vseh, ki ne verujemo v njuno radikalno LGBT ideologijo. Da se bo to zgodilo čim prej, pa jim pomagajmo tudi s tem, da še danes odpovemo naročnino na tiskane in spletne izdaje časopisne hiše Dnevnik. 

Avtor

Mateja Lorbar

Družbena aktivistka in analitik slovenske družbe. S svojim možem in s tremi otroki živi v manjšem slovenskem kraju.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top