Raziskava: Spreminjanje spola in spolne usmerjenosti je zdravju škodljivo

V ponedeljek 22. 8. 2016 je bila v znanstveni reviji The New Atlantis objavljena najnovejša raziskava, ki ideologijo spola razglaša za psevdoznanost in manipulacijo. Dva največja ameriška strokovnjaka za duševno zdravje sta v 143 strani dolgi študiji analizirala preko 200 študij s področja biologije, psihologije in družboslovnih ved. Dokazala sta, da so trditve radikalnih aktivistov, ki v medijih, politiki in šolah vsiljujejo ideologijo spola, neresnične in brez znanstvenih dokazov. Mediji in sociologi se motijo, ko govorijo o spreminjanju spola.

Študija ima naslov: “Sexuality and Gender: Findings from the Biological, Psychological, and Social Sciences,” Napisala sta jo Dr. Lawrence Mayer in Dr. Paul McHugh. Mayer je profesor na Department of Psychiatry na Johns Hopkins University ter profesor statistike in biostatistike na Arizona State University. McHugh pa je najbolj pomemben ameriški psihiater v zadnjih 50 letih. Opravlja službo profesorja psihiatrije in vedenjskih ved na Johns Hopkins University School of Medicine. Prav tako je bil 25 let vodja psihiatričnega oddelka na Johns Hopkins Hospital. Med njegovim delovanjem v omenjeni bolnici so začeli z operacijami in hormonskimi spremembami spola. Omenjena najnovejša študija dokazuje, da omenjeni postopki niso prinesli koristi, ki so si jih želeli tako bolniki kot tudi zdravniki.

V študiji so navedene štiri najpomembnejše ugotovitve:
• Prepričanje, da je spolna usmerjenost biološko pogojena in da so ljudje kot takšni rojeni, ni potrjena z znanstvenemu dokazi.
• Enako nima znanstvenega temelja prepričanje, da je spolna identiteta neodvisna od biološkega spola (npr. da je moški ujet v ženskem telesu in obratno).
• Zelo majhno število otrok, ki imajo občutek, da so v nasprotnem spolu – bo imelo enako mnenje po dobi odraščanja. Ni nobenega dokaza, da bi morali takšne otroke opogumljati, da naj hormonsko in kirurško spremenijo spol.
• Za razliko od splošne populacije imajo homoseksualne in transeksualne osebe večje tveganje za duševne bolezni (anksioznost, depresija, samomorilnost) kot tudi večje tveganje za vedenjske in družbene probleme (droge, nasilje). Domnevna in dejanska diskriminacija ne more ustrezno pojasniti vzroka za takšna tveganja.


Vedno več je znanstvenih dokazov in študij, ki dokazujejo, da je ideologija spola mit in laž. Prav tako je indoktrinacija v homoseksualni ideologiji otrokom nevarno dejanje. Izvajalci radikalne spolne vzgoje v slovenskih šolah dokazano škodujejo otrokom, ko jih silijo, da naj spremenijo svoj spol in spolno usmerjenost. Prav tako je delovanje Amnesty international Slovenije, ki v šolah izvaja program Ljubezen je ljubezen, dokazljivo škodljivo in nevarno za razvoj otrok.

Več:
  • Revolucionarna študija Sexuality and Gender: Findings from the Biological, Psychological, and Social Sciences je v celoti dostopna na: thenewatlantis.com’

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top