SSKJ: Homoseksualno jezikovno nasilje na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani

Študenti Univerze v Ljubljani se množično odzivajo na zlorabo politično nevtralnega prostora Univerze v Ljubljani in na profesorje, ki na predavanjih izvajajo homoseksualno indoktrinacijo nad študenti. Zaradi  groženj, da ne bodo naredili izpitov in letnika, se drugače misleči študenti ne smejo izpostavljati. Zato pa lahko javnost seznanimo, kako je potekal projekt radikalnih homoseksualnih aktivistov, ki so ideološko spremenili kontroverzni novi Slovar slovenskega knjižnega jezika.

Takole piše v pismu študenta/ke slavistike:

"Na FF smo na oddelku za slovenistiko pri vajah razlagali pomen besed in poskušali napisati čim bolj podobno definicijo, kakršna se najde v slovarju. Med primere sta seveda prišli tudi besedi partner in družina. Že pred tem je profesor z veliko vnemo razlagal, da so končno spremenili definicijo za besedo perverznež. V SSKJ1 je bil perverznež označen s homoseksualcem, ekshibicionistom in drugimi spolnimi perverzneži, v SSKJ2 pa so homoseksualce iz njegove definicije odstranili. Kakšno olajšanje!

Nato smo definirali partnerja. Prihajalo je do manjših nesporazumov, saj smo si partnerja predstavljali vsak po svoje. Za partnerjem je na vrsto prišla družina. Profesor nas je z njo čisto na koncu ure "razveselil in razvedril", kot je sam poudaril. V mojem zvezku je bila družina s ponosom definirana kot "skupnost očeta, matere in otroka." Ampak žal "narobe". "Saj se vsi strinjate, da se tega ne da več tako definirati? Sedaj obstajajo tudi drugačne družine ... Bi lahko rekli, da mama samohranilka z otrokom ni družina?" Večina jih je vneto odkimavala. "Veste, v SSKJ1 je bila družina razložena na način, da je to skupnost očeta, mame in otroka. Vendar se družba spreminja in mi ji moramo slediti." Profesor nam je razložil, da je bil on glavni pobudnik, da se definicijo družine spremeni v definicijo, ki jo ima SSKJ2. Rekel je, da je bil takrat k sreči  na Poljskem, čeprav je Poljska še bolj konzervatina kot mi (ker imajo družino v slovarju definirano kot zakonski par z otroki), saj se je oglasila neka zelo konservativna katoliška skupnost, kako si drznejo spreminjati definicijo družine ... Njega ni bilo doma, tako da je ostal nenapaden." Povedal je, da se je veliko jezikoslovcev branilo spremeniti definicijo, toda on je vztrajal z zelo tehtnim argumentom: četudi je istospolnih družin malo, jih moramo upoštevati in jih vključevati v slovarske sestavke. Tudi taliban ima samostojen članek, pa je talibanov zelo malo. Zakaj ne bi definicije družine pripisali tudi istospolnim družinam? Tudi te so družine ... S tem je vaje zaključil. Bilo mi je zelo neprijetno, saj se mi je zdelo, da bi se bilo potrebno oglasiti, pa za to v meni ni bilo poguma. Take vaje se mi zares zdijo vsiljevanje profesorjevega mnenja študentom in nestrpnost do drugače mislečih. Vaje s tem profesorjem so mi od takrat zares v veliko breme."

Na dodatno vprašanje smo izvedeli, da gre za profesorja aktivista dr. Borisa Kerna.

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top