Stališče Koalicije Za otroke gre! o mnenju Združene levice na naš ustavni spor oz. ustavno pritožbo

V Koaliciji "Za otroke gre!" nas veseli, da Združena levica v velikem delu pritrjuje argumentom, ki smo jih predstavili v našem ustavnem sporu oz. ustavni pritožbi. Tudi na podlagi tega mnenja Združene levice je jasno: da Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ni protiustaven; da zakonska zveza žene in moža ni protiustavna; da posvojite otrok s strani istospolnih parov niso človekova pravica; da sprejeti zakon spreminja kopico zakonov, pri čemer poslanci o tem ob glasovanju niso imeli pojma in še danes očitno nihče ne zna našteti, kateri vse so ti zakoni; da sprejeti zakon ne zagotavlja možnosti ugovora vesti za javne uslužbence itn. To in še mnogi drugi so namreč naši argumenti, da referenduma v skladu s slovensko ustavo ni dovoljeno prepovedati. Seveda pa bomo stališče do nekaterih zavajanj v tem mnenju posredovali v našem odgovoru Ustavnemu sodišču.

Verjamemo, da bo po tem mnenju Združene levice, ki ga očitno podpirajo tudi vladne stranke, odločitev Ustavnega sodišča, da dovoli referendum še lažja.

Ne le iz našega ustavnega spora oz. ustavne pritožbe, ampak po našem prepričanju tudi iz mnenja Združene levice torej izhaja, da niso izpolnjeni ustavni in zakonski razlogi za prepoved referenduma ter da je bila prepoved referenduma in zbiranja podpisov s strani Državnega zbora nezakonita in protiustavna.

Koalicija "Za otroke gre!"

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top