Tabu: Slovenija je žrtev demografske zime

Po naravnem prirastu je Slovenija država z enim najnižjih rodnosti na svetu. Če je za redno obnovitev prebivalstva potrebno rojstvo 2,1 otroka na žensko v rodni dobi prebivalcev letno, je v Sloveniji naravni prirast zgolj 1,5. To pomeni, da se prebivalstvo izjemno hitro stara in da se rojeva vedno manj otrok. Po okvirnih ocenah v Sloveniji manjka že več kot 400.000 otrok za redno obnovitev prebivalstva. V Sloveniji bo četrtina družin izumrla v roku dveh generacij Že od leta 1950 v Sloveniji poteka uradna politika promoviranja splava in kontracepcije z namenom, da se zmanjša število prebivalcev.  K tej politiki sodi tudi uzakonitev in promoviranje ločitve, demonizacija družinskega življenja, potenciranja družinskega nasilja in negativne stereotipizacije moških v družinah. V imenu t.i. boja za osvoboditev žensk smo Slovenci postali žrtve protiživljenjske in protidružinske politike, ki bo svoje prave negativne posledice pokazala v naslednjih letih, ko se bo rodnost v Slovenijo še bolj zmanjšala. To bo pripeljalo do razmer, da bodo družine, ki se soočajo z razpadom družinskega življenja in odsotnosti otrok izumrle v naslednjih 50 letih.   Vlada ponuja nesmisel – Zakon o »enakosti« in »istosti« žensk in moških Najnovejša pogruntavščina slovenskih zagovornikov protidružinske politike je tudi zakon, ki ga je osebno zahtevala Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družine in socialne zadeve. Namesto da bi v njem izpostavila nujnost promoviranja družine, zakonske zveze, materinstva in očetovstva, ministrica želi v imenu ideologije »enakosti« moških in žensk odpraviti vsake razlike med socialnimi vlogami moških in žensk – pa naj bo to na področju družine, dela, socialnega življenja ali pa kadriranja v državnih ustanovah. Posebej zaskrbljujoče je, da bo s tem zakonom vzpostavila posebno »svetovalno telo«, ki bo na stroške davkoplačevalcev ugotavljalo ali je ta ideologija pravilno navzoča v državnih odborih in komisijah ter da bo ta ideologija primerno navzoča v šolskih programih. Člani tega sveta bodo zopet predstavniki »neodvisnih« nevladnih organizacij zbranih okoli Mirovnega inštituta, ki zagovarjajo homoseksualne poroke ter si hočejo v času finančne krize zagotoviti dodatni denar za svoje delovanje.  

Vir:   Statistični urad R. Slovenije - Poročilo o demografskih spremembah 2013 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top