Teroristični pokol v Orlandu - maščevanje homoseksualnega terorista, ker se je okužil s HIV-om!?

29-letni Omar Mateen, ki je v nedeljo izvedel pokol v Orlandu, je bil pogost obiskovalec homoseksualnega lokala Pulse, kjer je pobil 49 ljudi, 53 pa jih je ranil. Vse kaže, da je bil aktivni homoseksualec, ki je v klubu in po internetu navezoval stike z moškimi.

Kot so dejali obiskovalci Pulsa, poroča BBC, je Mateen pogostokrat obiskoval omenjeni klub in bil reden uporabnik homoseksualnih aplikacij za zmenke.

Mediji še vedno prikrivajo, da je šlo pri omenjenem terorističnem dejanju za največji pokol znotraj ameriške homoseksualne skupnosti.

Mateen je bil rojen v Queensu v New Yorku. Starši so pobegnili iz Afganistana pred sovjetsko zasedbo. Leta 1991 so se preselili na Florido. Nazadnje je živel v Fort Piercu, skoraj 200 kilometrov južno od Orlanda. Živel je z drugo soprogo in triletnim sinom. Prva žena Sitora Yusufiy je ušla, ker jo je pretepal. Kot je dejala, je imel duševne težave, po besedah obiskovalcev kluba pa je bil aktiven homoseksualec.

Jim Van Horn, 71, told the Associated Press Mateen was a “regular” at the Pulse nightclub where the murders took place. “He was trying to pick up people. Men,” he said. “He was a homosexual and he was trying to pick up men. He would walk up to them and then he would maybe put his arm round them or something ... That’s what people do at gay bars.”

Najnovejše informacije kažejo, da je bil Mateen aktiven homoseksualec in da je pokol nad homoseksuaci izvedel zato, ker ga je eden od homoseksualcev okužil s HIV. Moški po imenu Miguel je za ameriško televizijo v španskem jeziku Univision dejal, da je bil pokol v gejevskem klubu Pulse maščevanje, ker je Mateen sovražil Portoričane. Pulse so obiskovali predvsem Latinoameričani in Miguel, čigar priimka zaradi varnosti niso objavili, pravi, da je bil Mateen izjemno jezen na Portoričana, s katerim je spal, pozneje pa izvedel, da je okužen z virusom HIV. To naj bi bil glavni razlog pokola, v katerem je umrlo 49 ljudi, ne pripadnost kakšni teroristični organizaciji.

“I’ve cried like you have no idea. But the thing that makes me want to tell the truth is that he didn’t do it for terrorism. In my opinion he did it for revenge,” he told Univision Noticias anchor Maria Elena Salinas in an exclusive interview in English and Spanish on Tuesday. He said Mateen was angry and upset after a man he had sex with later revealed he was infected with the HIV virus. The man said he had approached the FBI and been interviewed three times in person by agents. Univision was unable to independently verify his account. The FBI confirmed to Univision that it had met with him…

He described Mateen as “a very sweet guy" who never showed a violent side. He loved to be cuddled. "He was looking for love," he said… He said he believed Mateen's second wife knew he frequented gay bars and that his marriage was a smoke screen to hide that he was "100 percent" gay.  “He adored Latinos, gay Latinos, with brown skin – but he felt rejected. He felt used by them – there were moments in the Pulse nightclub that made him feel really bad. Guys used him. That really affected him,” Miguel said. "I believe this crazy horrible thing he did – that was revenge."

Več:

Avtor

Mira Milanovič

Pravnica, pro-life feministka in blogerka. Mama treh otrok in ponosna žena.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top