• Foto: nova24tv.si

Tretji Pohod za življenje v znamenju veselja in življenja

V soboto, 2. oktobra 2021, je v Ljubljani potekal že tretji Pohod za življenje pod geslom »Človekovo življenje je nedotakljivo.« V osrednjem programu na Levstikovem trgu pred Šentjakobsko cerkvijo, so med drugimi nastopili Urša Cankar Soarez, voditeljica Pohoda za življenje,  ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, Aleš Primc, Lojze Peterle, Vinko Cankar (nekdanji član skupine Čuki) in Nada Žgur s skupino Najstniki za življenje idr. Več kot 800 udeležencev se je srečalo z materjo in javno poslušalo bitje srca njenega nerojenega otroka. Pohod za življenje je največji letni pohod v Sloveniji za spodbujanje veselja do življenja, ozaveščanja o nevarnostih splava ter sočutja z žrtvami splava – nerojenimi otroci ter njihovimi materami in očeti v stiskah. Tako kot lansko leto je bil tudi letošnji Pohod za življenje največji dogodek dneva v Sloveniji.

Se vidimo drugo leto na Pohodu za življenje 2022.

Koordinacija "Pohod za življenje 2021"

 

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top