Tudi Makedonija bo z ustavo zaščitila družino in prepovedala homoseksualne poroke!

Makedonski parlament želi zaustaviti vsako možnost za uveljavitev istospolnih porok.

Ta teden naj bi na plenarnem zasedanju makedonskega parlamenta sprejeli več ustavnih sprememb, med drugim tudi eno, ki bo definirala poroko kot zvezo med enim moškim in eno žensko. Te spremembe bodo sedaj predstavljene javnosti in bodo o njih javno razpravljali 30 dni, nato pa bo v parlamentu sledilo dokončno glasovanje.

Makedonija se bo pridružila rastočemu seznamu držav, ki z zakonom ali ustavo  ščitijo zakon moškega in ženske. Med zadnjimi državami, ki so se začele premikati v to smer so Madžarska, Litva, Hrvaška. Tudi Finska ima v pripravi podoben zakon, ki pa še ni potrjen.

V nasprotju z mišljenjem, ki ga vsiljujejo LGBT aktivisti oz. aktivisti teorije spola, istospolne poroke ne preplavljajo sveta. V bistvu le 16 držav v celem svetu dopušča to možnost. Niti večina Evropskih držav tega ne dovoljuje. Od 47 držav v Svetu Evrope, jih istospolne poroke dovoljuje le 9. Vlatko Gjorcev iz vodilne stranke VMRO DPMNE je ta teden izjavil: “Večina Makedoncev gleda na zakonsko zvezo tako.” Domneva se, da so ustavne spremembe predhodna okrepitev prepovedi posvojitev otrok s strani istospolnih parov zaradi lobističnih, politčnih, medijskih in kapitalskih pritiskov, ki jih homoseksualni aktivisti brezkompromisno in agresivno izvajajo v zahodnem svetu.

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top