Urša Cankar Soares dokazuje RTV Slovenija: Dvakrat smo vas uradno povabili na Pohod za življenje 2020

V zadnjih dneh so nekateri na RTV Slovenija začeli širiti neresnične informacije, da RTV Slovenija ni poročala o Pohodu za življenje 2020, 3. oktobra, v Ljubljani, zato, ker niso prejeli vabila. To ni res, saj so dobili dve uradni vabili in sicer 25. septembra in 1. oktobra 2020. Urša Cankar Soares, voditeljica Pohoda za življenje, jim je z dokumenti dokazala, da zavajajo in jim hkrati napisala odločno pismo, v katerem jih je pozvala naj na RTV Slovenija tudi prenehajo izvajati sovražni govor in sovražni molk proti nerojenim otrokom. Pismo Urše Cankar Soares objavljamo v celoti. Na pismo se je odzvala Manica Janežič Ambrožič,  urednica informativnega programa RTV Slovenija in potrdila, da je RTV Slovenija res prejela dve vabili na Pohod za življenje, vsako celo na 5 različnih uradnih in javno objavljenih naslovov. 

Spoštovani urednice in uredniki oddaj na javni RTV SLO,

programski svetnik dr. Ivan Štuhec nas je obvestil, da ste na seji Komisije za informativni program izjavili, da RTV SLO ni dobila nobenega vabila na dogodek Pohod za življenje 2020, ki je bil 3. oktobra 2020 v Ljubljani. Ravno tako informacijo sem dobila od vaše novinarke Tadeje Anžlovar.

Pohoda za življenje 2020 se je udeležilo petsto (500) udeležencev, ki so se zavzeli za spoštovanje pravic vseh rojenih in nerojenih otrok ter za temeljno pravico nerojenega otroka do življenja, ki je zagotovljena s slovensko ustavo in se žal za nerojene otroke ne izvaja. Posledica je, da v povprečju slovenski zdravnice in zdravniki v porodnišnicah izvedejo 10 postopkov medicinskega končanja življenja nerojenih otrok vsak dan.

Pohod za življenje 2020 je bil največji dogodek v Sloveniji dne 3. oktobra 2020.

V Sloveniji poznamo ustaljen pojem "sovražni govor", žal pa je velikokrat še bolj smrtonosen sovražni molk, ki ga pogosto izvaja tudi RTV SLO in je uperjen proti nerojenim otorkom ter njihovim materam in očetom v stiski. Tipičen primer sovražnega molka do nerojenih otrok ter njihovih mater in očetov v stiski je RTV SLO izvedla 3. oktobra 2020. Ta dan in v naslednjih dneh niti en medij RTVSLO - televizija (3. programi), radio (3 programi), MMC, teletekst - ni objavil nobene informacije o Pohodu za življenje 2020, ki se ga je udeležilo 500 udeležencev. (Kratek prispevek, 52 sekund namenjenih Pohodu za življenje 2020, ste objavili šele 42 (!) dan po dogodku.). 

Pohod za življenje 2020 je bil izveden zakonito in je imel vsa dovoljenja ter pozitivno mnenje NIJZ. RTV SLO redno objavlja informacije celo o nezakonitih javnih shodih, kjer se ne upoštevajo navodila stroke v času epidemije, prav tako objavlja informacije o dogodkih, ki se jih udeležuje zelo malo ljudi, pred kratkim celo o javnem protestu, ki so se ga udeležili 3 (trije) udeleženci, zato sovražni molk o Pohodu za življenje 2020 še toliko bolj bode v oči. Prav tako RTV SLO podrobno poroča o pohodih nasprotnikov pravice nerojenega otroka do življenja iz drugih držav. Npr. o poljskih protestih v podporo usmrtitvam bolnih nerojenih otrok je RTV SLO poročala več dni zaporedoma v najbolj gledanih terminih. To so bili tipični primeri sovražnega govora do nerojenih otrok, saj se je RTV SLO odkrito navijaško postavila proti bolnim nerojenim otrokom in njihovi pravici do življenja. Sovražna stališča medijev do posameznih družbenih skupin ali pa sovražni medijski molk imajo danes, tako kot so imeli v preteklosti, krvave posledice za stigmatizirane družbene skupine (spomnimo se sovražne nacistične medijske propagande o posameznih družbenih skupinah ali pa sovražnega molka nacističnih medijev npr. o koncentracijskih taboriščih).

V Sloveniji poznamo ustaljen pojem "sovražni govor", žal pa je velikokrat še bolj smrtonosen sovražni molk, ki ga pogosto izvaja tudi RTV SLO in je uperjen proti nerojenim otorkom ter njihovim materam in očetom v stiski.

Sovražni govor in sovražni molk do nerojenih otrok ter njihovih mater in očetov v stiskah imata zelo krvave posledice. Zaradi brezčutnega sovražnega govora in sovražnega molka RTV SLO je nedolžna kri nerojenih otrok tudi na rokah odgovornih urednic in urednikov RTV SLO, saj če gledalke od vas dobivajo napačne informacije, na podlagi njih pogosto sprejemajo odločitve proti življenju svojih otrok. To več kot dobro vem tudi sama, saj sem ravno zaradi pomanjkanja informacij dolgo časa podpirala splav nerojenih otrok.

Od ljudi, ki izvajate sovražni govor in sovražni molk do nerojenih otrok ter njihovih mater in očetov v stiski, seveda lahko pričakujemo karkoli. Tako nas ni presenetilo, da so nekateri na RTV SLO začeli širiti laž, da organizatorji Pohoda za življenje 2020 nismo obvestili RTV SLO o Pohodu za življenje 2020. To je laž. RTV SLO je bila obveščena 25.9.2020 in 1.10.2020, poleg tega smo Pohod za življenje 2020 oglaševali tudi na družabnih omrežjih Facebook in Twiter. V prilogi vam pošiljamo dokazila o vaši laži, kopije elektronskih sporočil, ki so bila naslovljena na več e-naslovov na RTV. Nobeno el. sporočilo poslano na naslove RTV SLO ni bilo zavrnjeno.

RTV SLO je bila obveščena dvakrat na 5 aktivnih uradno objavljenih elektronskih naslovov. Oglejte si dokaze: dopis z dne 25.9.2020 in dopis z dne 1.10.2020Na to pismo Urše Cankar Soares se je odzvala Manica Ambrožič, odgovorna urednica RTV Slovenija in potrdila, da je RTV Slovenija prejela dve vabili na Pohod za življenje, vsako na 5 različnih uradnih in javno objavljenih naslovov RTV Slovenija. 

Obveščamo vas tudi, da je veliko udeležencev Pohoda za življenje 2020 protestiralo pri Varuhinji gledalčevih pravic s protestom, na katerega je varuhinja odgovorila z odgovorom, iz katerega izhaja, da je bila RTV SLO obveščena o dogodku, vendar ni mogla zagotoviti pokrivanja, ker je tisti dan že pokrila dva dogodka, za Pohod za življenje 2020, pa RTV SLO ob 2200 zaposlenih ni zmogla zagotoviti ekipe, niti ene novinarke, ki bi naredila prispevek ter z GSM aparatom naredila nekaj slik in kratek video.

Urednice in uredniki RTV SLO ste do sedaj o nerojenih otrocih več desetletij izvajali veliko sovražnega govora in še več sovražnega molka. Prosim vas, da s tem prenehate. Želim si vašega spreobrnjenja, tako kot sem se glede te teme spreobrnila sama. Postavite se na stran najbolj nemočnih med nami, ki se sami ne morejo braniti. Pomagajte ustaviti največji genocid v slovenski in svetovni zgodovini, ki ga abortivna industrija pred našimi očmi izvaja letno nad 60 milijoni nerojenimi otroki na svetu in najmanj 4.000 nerojenimi otroki vsako leto v Sloveniji.

Sprejmite to moje pismo kot prošnjo in poziv k resnici in sočutju. S svojim sočutnim delovanjem boste lahko rešili veliko nerojenih otrok. Morda tudi lastne vnuke in pravnuke.

Lepo bi bilo, če bi RTV SLO pripravila v naslednjih mesecih nekaj oddaj o problematiki smrti nerojenih otrok in s tem začela popravljati škodo, ki jo je v desetletjih naredila nerojenim otrokom ter njihovim materam in očetom v stiski. Pri tem sem vam z veseljem pripravljena pomagati.  

To moje pismo lahko javno objavite. Če se bom tako odločila, ga bom javno objavila tudi sama.

Lepo pozdravljeni,

Urša Cankar Soares
voditeljica Pohoda za življenje

 

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top