Ustanovljen GLAS STARIH STARŠEV, Združenje starih staršev Slovenije

Srebro v laseh, zlato v srcu - to so stari starši.
(italijanski pregovor)

GLAS STARIH STARŠEV je Združenje starih staršev Slovenije, ki se zavzema za to, da bi družba spoštovala vlogo in poslanstvo starih staršev, njihovo delo in izkušnje v življenju slovenske družine. Ustanovljeno je bilo 25.1.2014.

Stari starši pomembno dopolnjujemo vzgojo otrok; ta je v prvi vrsti naloga njihovih
staršev, vendar pa imamo pravico, da lahko sovzgajamo svoje vnuke, jim prenašamo družinske vrednote in družinske spomine. Družinam svojih otrok pomagamo pri skrbi in varnosti za njihove otroke; nudimo pomoč tudi pri varstvu bolnih otrok, kar ugodno vpliva na psihofizično počutje in delovno učinkovitost staršev ter zmanjšuje stroške njihove bolniške odsotnosti. Medgeneracijska solidarnost razširjenih družin tako pomembno blaži finančno in družbeno krizo v državi. Vzgojno poslanstvo in pomoč starih staršev pomeni, da smo člani razširjene
družine in s tem pomembni za stabilnost in razvoj družbe. Zato lahko stari starši tudi soodločamo!

PROGRAM ZDRUŽENJA je glas:
· za spoštovanje starih staršev, njihove vloge, dela in izkušenj v družbi
· za prepoznavanje in izražanje vzgojnega poslanstva starih staršev za sonaravni
razvoj družbe
· ZA vzpostavitev ustrezne vloge sorodstvenih vezi v slovenski zakonodaji, saj je ta stare starše izrinila iz družine in njihovega vzgojnega poslanstva
· ZA neovirane stike starih staršev in vnukov, če si to slednji želijo
· ZA krepitev vezi med generacijami
· ZA spoštovanje gospodarskega pomena starih staršev, saj ti zastonj opravijo nešteto ur varovanja svojih vnukov, da njihovi starši lahko nemoteno delajo na svojih delovnih mestih.

ČLANSTVO
V Glas staršev - Združenje starih staršev Slovenije lepo vabljeni k brezplačni
včlanitvi stari starši in vsi, ki podpirate poslanstvo Združenja in želite
sodelovati pri uresničevanju njegovega programa. Prijave, ki vsebujejo
elektronski naslov ter ime in priimek, sprejemamo na elektronski naslov Združenja: zdr.stari.starsi@gmail.com
. Člani oblikujejo predloge in rešitve za udejanjanje opredeljenega poslanstva s pomočjo medsebojne spletne komunikacije in občasnih srečanj. 

GLAS STARIH STARŠEV, el pošta: zdr.stari.starsi@gmail.com

Metka Zevnik
predsednica

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top