Veselje: Ustanovljena nova družinska stranka - več otrok, višje plače, višje pokojnine

Na »Materinski dan« 25. 3. 2017 je bila v Stari loki ustanovljena družinska stranka Glas za otroke in družine. Pod geslom 4xVEČ za Slovenijo je potekal ustanovni kongres, na katerem se je zbralo preko 200 udeležencev.

4xVEČ ZA SLOVENIJO - VEČ SPOŠTOVANJA DO MATER IN OČETOV, VEČ OTROK, VIŠJE PLAČE, VIŠJE POKOJNINE

Za predednika je bil izvolhen Aleš Primc, za podpredsednico Metka Zevnik. "Protidružinsko politiko je treba nehati, dosti je bilo tega," je poudarila Zevnikova. Po njenih besedah bodo naslednje parlamentarne volitve "referendum za normalno Slovenijo". V zvezi z morebitnimi predčasnimi volitvami je dejala, da velja pustiti času čas: "Ko pride čas, mi smo pripravljeni."

Pred začetkom zasedanja je Primc v izjavi za medije povzel glavno sporočilo kongresa: "Štirikrat več za Slovenijo – več spoštovanja do mam in očetov, več otrok, višje plače in višje pokojnine." Za zdaj ni želel govoriti o političnih zavezništvih, ki si jih želi nova stranka. Po njegovih besedah bo čas za razmislek o tem šele po kongresu. "Danes je naš dan, danes se moramo ukvarjati sami s seboj, se spoznati in narediti načrt za naprej. O drugih vprašanjih bomo odločali, ko bo za to čas," je dejal. 

Stranka Glas za otroke in družine je nastala iz istoimenskega gibanja, ki je pot začelo kot koalicija Za otroke gre! oz. je nadaljevalo delo Civilne iniciative za družino in pravice otrok. Gibanje je postalo prepoznavno predvsem po prizadevanjih na področju družinske politike, zato ni naključje, da vstopa v politični prostor na materinski dan. Temu pritrjuje tudi predlog programske deklaracije.

Iniciativni odbor je strankin pogled na prihodnost strnil v 38 deklaracijskih točkah, ki temeljijo na spoštovanju materinstva in očetovstva, slovenske kulture, dela, nedeljskega počitka in krščanstva. 

Pred začetkom kongresa so se delegati zbrali pri maši, zasedanje pa se je začelo s podelitvijo nagrade bela vrtnica Angelci Likovič. V obrazložitvi je bilo poudarjeno nagrajenkino prizadevanje za otroke in družine. "V novo stranko so vstopili tisti, ki si želijo lepši jutri za naše otroke in naše družine," je dejala Likovičeva.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top