Pridružite se Gibanju za otroke in družine!

Vabimo vas, da se pridružite novemu Gibanju za otroke in družine, ki je bilo danes ustanovljeno pred Državni zborom v Ljubljani. V gibanje se včlanite s podpisom programske deklaracije, ki je dostopna na naslednji spletni povezavi.

Programska deklaracija »Za upanje otrok in družin.si« obsega 38 točk. Za vodilo smo si vzeli geslo »UPAJMO.SI«. V Sloveniji je bilo dovolj mencanja na mestu. Iz dneva v dan nas prehitevajo mnogi, ki so bili pred desetimi leti v vseh pogledih za nami. To se kaže tudi v toku skoraj 10.000 mladih, ki ne vidi v Sloveniji več nobene perspektive za svoje življenje. Ni res, da se ne da nič storiti. V našem Gibanju smo prepričani, da se, da. Še več – to smo dolžni storiti. 38 programskih točk je zato po našem prepričanju osnova programa za izhod iz vsesplošne krize, v katero so elite pripeljale Slovenijo.

Na kratko:
1. V Slovenijo je potrebno vrniti spoštovanje življenja, materinstva in očetovstva, slovenske kulture, dela, nedeljskega počitka in krščanstva.
2. Obstajata ženski in moški spol, mama in oče sta naravni prostor rojstva otroka.
3. Poseganje po življenju nerojenih otrok, bolnih in ostarelih je nesprejemljivo.
4. Slovenski zdravstveni in pokojninski sistem ter slovenska kultura lahko preživijo samo ob bistveno večji rodnosti, kot jo imamo danes.
5. Vsi delavci morajo za svoje delo dobiti pošteno plačilo, ki zadostuje najmanj za dostojno življenje, vključno s plačanimi prispevki.
6. V gospodarstvu, poklicnem in visokem šolstvu moramo zagotoviti razmere, da se bodo mladi lahko zaposlili v Sloveniji in jim ne bo treba s trebuhom za kruhom. Ustvariti je potrebno pogoje za uspešno gospodarstvo, saj je to najboljša sociala.
7. Kmetijstvo in podeželje morata postati bistveni sestavni del državne pozornosti, ne pa odmaknjena na obrobje.
8. Starim staršem in upokojencem mora družba priznati njihov izjemen pomen in jim omogočiti ustvarjalno življenje.
9. Nič nam ne pomaga, če smo pridni, delavni in ustvarjalni, če nam eni lahko neovirano kradejo. Zato potrebujemo pravično pravosodje.
10. Varnost je pomembna in ni samoumevna, zato predlagamo ponovno uvedbo obveznega samoobrambnega usposabljanja za fante.
11. Prenehajmo z negativizmom ter iščimo dobro in lepo v nas in okoli nas.

Več in bolj podrobno si preberite v celotni DEKLARACIJI ZA UPANJE OTROK IN DRUŽIN, ki je dostopna na spletni strani: www.zaotrokeindruzine.si/programska-deklaracija/ 

Deklaracijo čim prej podpišite TUKAJ!

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top