• Liliana Rodrigues: Čas je za teorijo spola v šolah!

Ustavimo glasovanje o teoriji spola v EU parlamentu!

8. septembra 2015 bo v evropskem parlamentu glasovanje o poročilu Liliane Rodrigues, ki med drugim uvaja teorijo spola v izobraževalni sistem EU in države tretjega sveta. Gre za projekt LGBT lobija, da bi v javnih šolah otroke brez soglasja staršev prepričevali, da naj spremenijo spol in eksperimentirajo s spolno usmerjenostjo in identiteto. Zato gremo v akcijo, stopimo skupaj in pritisnimo na evropske parlamentarce. Povejmo, da smo odločno proti!

Doseči želimo umik poročila odbora za pravice žensk in enakost spolov (FEMM commitee). Originalni naslov poročila je "Empowering girls through education in EU"., kar pomeni opolnomočenje pravic deklet s pomočjo izobraževanja v EU. Sliši se sicer lepo in na prvi pogled povsem neškodljivo, zato pa vsebina poročila razkriva pasti in zle namere pobude.

Liliana Rodrigues je poročilo spisala v imenu odbora FEMM, ki je odgovoren izključno za opredelitev, promocijo in zaščito pravic žensk v uniji, promocijo in pravice žensk v državah tretjega sveta, politiko enakih možnosti, vključno s promocijo enakih možnosti med moškimi in ženskami na področju zapoislovanja in odnosa do njih na delovnem mestu. Odgovoren je tudi za odstranitev vseh oblik nasilja in diskriminacije, ki temeljijo na razlikah v spolu ter drugo. Ni pa v domeni odbora, da bi posegal na področje osebne svobode in prepričanj staršev, učiteljev in urednikov, prav tako ni v njegovi pristojnosti, da bi se ukvarjali s prestrukturiranjem družbe s pomočjo poučevanja ideologije spola evrospke mladine in otrok. 

Ko so na predsednico odbora FEMM Iratxe GARCÍA PÉREZ naslovili zahtevo, da umakne poročilo, si je "oprala roke" z razlago, da je Liliana Rodrigues poročilo napisala na lastno pobudo (own-initiative). Kot takšnega pa ga ima evropski parlament pravico obravnavati, če se le za to odloči. 

Ključni problem poročila je, da v številnih odstavkih očitno krši pogodbe oziroma sporazume in temeljno načelo subsidiarnosti, ki je eden od vogelnih kamnov Evropske unije.

PROTI SMO, ker poročilo Liliane Rodrigues presega svoje naloge in pooblastila ter neposredno posega v osebna življenja in prepričanja državljanov, vključno z učitelji in študenti kot tudi v pravice staršev, da bi bili otrokovi najpomembnejši (primarni) vzgojitelji. Prav tako posega v delo urednikov (editors), ki naj bi spreminjali knjige in učno gradivo v skladu s teorijo spola.

Zanimivo, vendar ne presentljivo je, da je avtorica spornega poročila Liliana Rodrigues, tudi ena izmed avtoric lezbičnih študij na Portugalskem.

Poročilo Rodriges bo EU parlament obravnaval septembra; takrat bo tudi glasovanje. Pišite konferenci predsednikov tudi vi in jih prosite, da umaknejo poročilo in preprečijo glasovanje. 

KAJ LAHKO STORITE?

1. Pišite vsem slovenskim evropskim poslancem in jih prosite, da glasujejo proti Rodrigues poročilu. 

2. Na svojem FB profilu všečkajte stran GENDER IDEOLOGY EU SCHOOLS https://www.facebook.com/events/688642337947426/

3. Na FB in Twitter-ju objavljajte in pošiljajte tvite članom EU parlamenta s spodnjimi oznakami: 

#StopGenderIdeologySchools
#RespectEUSubsidiarity
#StopRodriguesReport

HVALA, da branite in se zavzemate za otroke!

Osnutek poročila Liliane Rodrigues lahko preberete tukaj.

A. M. 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top