Ustavni sodnik dr. Mitja Deisinger: Kaj če se izkaže, da je bil postopek zoper Janšo od prve obtožnice naprej protizakonit in protiustaven?

Ustavni sodnik Deisinger v svojem odklonilnem ločenem mnenju raztrga obsodbi zoper Janeza Janšo ter celoten postopek od vložitve obtožnice naprej. Ob tem opozarja na posledice te zlorabe za sodstvo v celoti.

"Kasneje, ko bo na posamezni stopnji sojenja, ustavnosodne presoje ali odločitve na ESČP prišlo do ugotovitve o kršitvi Ustave in EKČP, hujše bodo posledice za sodstvo v celoti." dr. Mitja Deisinger, ustavni sodnik

Zanimivo in poučno ločeno mnenje si lahko v celoti preberete.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top