V Beli hiši zaposlili prvo transseksualno osebo

Obamova administracija je objavila, da je zaposlila transseksualno aktivistko Raffi Freedman-Gurspan, nekdanjo uslužbenko Nacionalnega centra za enakopravnost transseksualcev (NCTE), ki je tako postala prva odkrita transseksualna uradnica v Beli hiši,  kjer bo zaposlena kot direktorica za "osveščanje in zaposlovanje" v uradu predsedniškega osebja. Predvidevamo lahko, da se bo kadrovska politika politika v Beli hiši s tem še bolj osredotočila na rekrutiranje LGBTQ aktivistov.

Zanimivo, ob zaposlitvi niso nikjer navedene nikakršne strokovne reference za delovno mesto, ki ga bo opravljal/a, ampak zgolj to, da gre za transseksualno osebo. To pomeni, da so bili vsi ostali, ki niso transseksualci, diskriminirani pri kandidiranju na to delovno mesto. Seveda o tem ne piše noben od večjih svetovnih medijev.

"Njena predanost izboljševanju življenj transseksualnih Američanov, še posebej temnopoltih in socialno ogroženih transseksualcev, odraža vrednote te administracije", je  povedala višja vladna svetovalka Valerie Jarrett ter dodala:"Raffi Freedman-Gurspan izkazuje tiste vrste vodstvenih sposobnosti, za katere se zavzema ta administracija."

Izvršna direktorica NCTE  Mara Keisling je izrazila navdušenje nad "zgodovinskim imenovanjem" ter dejala: "Predsednik Obama že dolgo govori, da si želi, da bi njegova administracija odsevala ameriški narod. Kot razumem, to vključuje tudi transseksualne Američane."

Bela hiša trdi, da je zaposlitev del Obamovih prizadevanj za napredek na področju "pravic spolnih manjšin", vendar Obamova administracija v resnici izkorišča LGBT gibanje za razbitje nuklearne družine ter spodbujanje posameznikove podpore in odvisnosti od oblasti. Ker se mnogih članov LGBT skupnosti njihovi najbližji sorodniki žal izogibajo, jih lahko Obama preprosto izkorišča za svoj distopični načrt, ki ima kaj malo opraviti s pristno skrbjo glede pravic homoseksualcev.

O takšnih izkoriščanih državljanov je govoril že pisatelj Aldous Huxley, poznavalec družbenega ozadja, v svojem eseju Krasni nov svet- revizija (1958) : "Vse njihove vezi s preteklostjo - prijatelji, družina, tradicionalne vrednote, dostojnost in spoštovanje - so bile pretrgane. Zdaj so novi moški, nove ženske, na novo ustvarjeni po podobi svojega novega boga (oblasti) in mu v svojem služenju popolnoma predani."

Zanimivo, Huxley je že leta 1932 v svojem romanu Krasni novi svet predvideval prihodnjo družbo, ki jo bo mogočna oblast centralno nadzorovala z uporabo različnih metod, kot je na primer uničenje družine. Natančno to kar se danes žal v resnici dogaja.  

"Ko se politična in ekonomska svoboda zmanjšujeta, ju nadomešča naraščajoča spolna svoboda. In diktatorju ... bo koristilo, da to svobodo spodbuja. V povezavi s svobodo sanjarjenja pod vplivom drog, televizije in radia, bo to pripomoglo k sprijaznjenju subjektov s hlapčevstvom, ki je njihova usoda." Aldous Huxley

Če pomislimo, smo ljudje (v večini) bolj zvesti svojim družinam kot politikom in ko se povečuje oblast na račun krčenja posameznikovih pravic in svoboščin, morajo politiki to nadomestiti s prelisičenjem javnosti v podreditev. In kako to počnejo? S spodbujanjem javnosti, da občuti globljo povezanost s političnimi osebnostmi, (v tem primeru Obama,) veliko bolj, kot pa s svojo družino.

Prevod Vesna Vilčnik. Vir: http://www.infowars.com/white-house-hires-first-transgender-staff-member/

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top