V Nepalu so izdali prvi potni list za osebo tretjega spola

V Nepalu (Kathmandu) so izdali prvi potni list, kjer ima oseba zaveden tretji spol! Spol osebe je označen s črko 'O', kar pomeni OTHER oziroma DRUGO, predstavlja pa spolne identitete, ki niso ne moški ne ženska. Transseksualna oseba z novim potnim listom je 37-letna aktivistka Monica Shahi. "Moja država je priznala in spoštuje mojo identiteto", je ob tem dogodku povedala Shahi. 

Nepal, ena najrevnejših držav na svetu, je pod pritiskom mednarodnih organizacij in bogatih zahodnih držav (predvsem ZDA in nekaterih evropskih) že pred dvema letoma uradno priznal tretji spol, zdaj pa so izdali prvi potni list, kjer ima oseba označen "O".

Gotovo lahko razprave na to temo kmalu pričakujemo tudi pri nas.

 

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top