Vabilo na drugo javno tribuno - 4. 2. 2016

V četrtek 4. 2. 2016 ob 18.30 (takoj po shodu pred Vrhovnim sodiščem) bo v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa DRUGA JAVNA TRIBUNA o zakonodajnem paketu za zagotovitev javnosti, preglednosti in odgovornosti v pravosodju.

V Odboru za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odboru 2014 smo pripravili paket pravosodnih sprememb za zagotovitev javnosti, preglednosti in odgovornosti v pravosodju. Zakonske spremembe se nanašajo na štiri zakone in sicer na: Zakon o sodiščih, Zakon o sodniški službi, Zakon o državnem tožilstvu in Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije.

Paket pravosodnih sprememb je dostopen na povezavi: http://www.odbor2014.si/novice/1093-paket-pravosodnih-sprememb/

Vabimo in prosimo vas, da ga preučite in se do njega opredelite. V Odboru za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odboru 2014 si želimo dialoga o teh vprašanjih in bomo predlog na podlagi dialoga tudi dopolnili. Zavedamo se namreč, da je kulturen dialog pot do iskanja najboljših rešitev, ki bodo imele tudi najširšo podporo v javnosti.

Državljanke in državljane, strokovne institucije, politične stranke, pravosodne funkcionarje in civilnodružbene organizacije vabimo, da nam do 7. februarja posredujete svoje predloge izboljšav na naslov: info@odbor2014.si

Predlog, bomo do začetka februarja intenzivno usklajevali in na podlagi dialoga z vsemi zainteresiranimi izboljševali, nato pa ga vložili v Državni zbor s podpisi najmanj 5000 ljudi.

Na javni tribuni bodo kot uvodničarji sodelovali: odvetnica Lucija Ušaj, upokojeni odvetnik Marjan Petrič in Aleš Primc.

Aleš Primc
predsednik Odbora za varstvo človekovih pravic
in temeljnih svoboščin - Odbora 2014

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top