Vabilo na srečanje s Human Life International!

Konec septembra prihajata v Slovenijo predstavnika HLI (Human Life International), ene najstarejših in največjih organizacij ZA življenje, predsednik Shenan Boquet in dr. Ligaya Acosta, ki je predstavnica za Azijo in Oceanijo pri HLi in nas je obiskala že l. 2012.

Njun obisk je za našo državo izrednega pomena, saj bo potekal ravno nekaj dni pred kontroverznim evropskim srečanjem ginekologov, ki opravljajo splave, ki se bo odvijalo od 3. do 4. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani. Prav je, da na to srečanje odgovorimo z našo očaranostjo nad lepoto življenja, pri tem pa nam lahko ogromno pomagata gosta iz tujine.

Od 28. 9. do 4. 10. 2014 bodo tako po Sloveniji potekali dogodki ZA življenje.

28. 9. 2014: Živi na polno – skupinski ples na Kongresnem trgu v Ljubljani, nagovor o človekovem dostojanstvu, o polnosti življenja po Božjem načrtu, o upanju in sreči, pričevanja, slavilni koncert krščanske glasbe s skupino Skromni bend.

28. 9. – 4. 10. 2014: Predavanja o različnih področjih kulture življenja (družina, zakonska zveza, spolnost, človekovo dostojanstvo od spočetja do naravne smrti) po Sloveniji. 

28. 9.: Novo mesto, Baragov zavod ob 18.00: Vloga družine v Cerkvi in družbi

29. 9.: Ljubljana, Antonov dom na Viču ob 20.00: Humanae Vitae: Pomembnost v današnjem svetu (maša na Viču ob 19.00)

29.9. Nova Gorica: Kapela Kostanjevica ob 20.00: Kultura smrti nasproti kulturi življenja (maša ob 18.30)

30. 9.: Maribor, Slomškova dvorana ob 19.30, Humanae Vitae: Pomembnost v današnjem svetu (maša v stolnici ob 18.30)
          Murska Sobota, župnijska dvorana ob 20.00, Kultura smrti nasproti kulturi življenja (molitev pred Najsvetejšim ob 18.00, maša v stolnici ob 19.00)

1. 10.: Brezje, dvorana Brezje ob 20.00, Evangelium Vitae: Ključ za dosego izpolnitve življenja v današnjem svetu (molitev rožnega venca pred Najsvetejšim ob 18.30, maša ob 19.00)

1.10. Koper, atrij študentskega centra Jadro in središča Rotunde ob 20.00: Kultura smrti nasproti kulturi življenja (maša v stolnici ob 19.00)

Organizatorji tedna ODPRIMO SLOVENIJO ŽIVLJENJU:

Zavod ŽIV!M,

Zavod Božji otroci,

Zakonci za Kristusa,

Gibanje Fokolralov - Marijino Delo,

Katoliška karizmatična prenova v Duhu,

Skupnost Emanuel,

Zavod Iskreni.net.

Več informacij: Zavod Živim, Božji otroci

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top