Vabimo vas, da podpišete pobudo: Mama, oče in otroci!

Podpišite Evropsko državljansko pobudo za zaščito zakonske zveze in družine. Podprimo družino in zakonsko zvezo v Evropi:

• Zakonska zveza – trajna in zvesta skupnost med moškim in žensko z namenom osnovanja družine.
• Družina – oče, mama in njuni otroci.
• Družinski odnosi –razmerja med dvema zakoncema, med staršema in njunimi otroki.
• Da, podpiram zahtevo za EU ureditev, ki bo opredeljevala pomen zakonske zveze in družine: zakon je zveza med moškim in žensko, družina temelji na poroki in/ali potomstvu.

Svoj podpis oddajte tukaj: https://signatures.mumdadandkids.eu/oct-web-public/signup.do

V Sloveniji poteka zbiranje podpisov v podporo evropski državljanski pobudi »Mama, oče in otroci«, ki je od 11. decembra lani uradno registrirana peticija pri Evropski komisiji. Zbiranje podpisov trenutno poteka po vseh 28 državah povezave. Cilj pobude pa je zaščititi zakonsko zvezo in družino znotraj Evropske unije.

Dokumenti Evropske unije vse pogosteje na novo opredeljujejo družino. Poleg tega je bilo v zadnjih letih sprejetih veliko poročil s strani Evropskega parlamenta glede pravnih razmerij med starši in otroci oziroma glede družine, ni pa nekih jasnih določil.

Vzporedno s tem nastajajo vse večje razlike med državami članicami, ki po svoje definirajo zakonsko zvezo in posledično tudi družino.

Vabimo vas, da oddate svoj podpis peticiji preko spleta: https://signatures.mumdadandkids.eu/oct-web-public/signup.do

Te spremembe pa ne nastajajo zaradi volje državljanov, ampak v večji meri zaradi evropskih pritiskov, je povedala voditeljica družinskega centra Dlan Mojca Belcl Magdič in dodala: »V teh razmerah EU državljani pozivamo Evropsko unijo, naj se jasno in natančno opredeli glede zakonske zveze in družine. Se pravi, naj ohrani definicije, ki prispevajo k evropski enotnosti in ki odražajo splošno realnost človeštva - zakon med moškim in žensko ter vezi med očetom, mamo in otrokom.«

V tej želji se je rodila tudi peticija "Mama, oče in otroci", ki predlaga sprejetje enotnega pomena zakonske zveze kot stalne in zveste zveze med moškim in žensko ter družine kot skupnosti, ki temelji na zakonu in/ali potomstvu.

Člani Evropske unije moramo do 11. decembra zbrati milijon podpisov, od tega samo Slovenija 6.000. Evropska komisija pa naj bi potem pripravila zakonodajni predlog, ki bo vključeval voljo državljanov in sicer ohranitev zakonske zveze in družine, takšne, kakršna je.

»Za evropsko državljansko pobudo »Mama, oče in otroci« stojijo vsa večja slovenska družinska gibanja, zavodi, društva in centri in vas pozivamo, da tudi vi oddate svoj glas podpore (www.mumdadandkids.eu/si) in s tem postanete sooblikovalci družini prijaznejše prihodnosti.« Med nosilci pobude v Sloveniji so zavod Iskreni.net, društvo Družina in življenje, Zavod Živim, Stražarji, gibanje Zakonci za Kristusa, zavod Božji otroci in družinski center Dlan.

Vabimo vas, da oddate svoj podpis peticiji preko spleta:
https://signatures.mumdadandkids.eu/oct-web-public/signup.do

Avtor

Mira Milanovič

Pravnica, pro-life feministka in blogerka. Mama treh otrok in ponosna žena.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top