Vabljeni na Pasijonke

Ob 70-letnici konca druge svetovne vojne in povojnih pobojev vas Muzejsko društvo Škofja Loka in Kulturno-zgodovinsko društvo Lonka Stara Loka, v sodelovanju s civilno-družbeno pobudo Resnica in sočutje 1945–2015, od srede, 27. maja, do nedelje, 31. maja 2015, vljudno vabita na PASIJONKE – pesmi o trpljenju v vojni in miru: Recital poezije dr. Tineta Debeljaka in drugih avtorjev.

Branje bo potekalo pet zaporednih večerov na petih različnih lokacijah v Škofji Loki in okolici, vsakič z začetkom ob 20. uri:

1. dan na železniški postaji na Trati,
2. dan na dvorišču Loškega gradu,
3. dan pred rojstno hišo dr. Tineta Debeljaka pod Nunsko cerkvijo, v Blaževi ulici,
4. dan pri cerkvi Marijinega oznanjenja v Crngrobu in
5. dan na pokopališču Lipica.

Recital bo potekal v vsakem vremenu. Brali bodo mladi, v kulturnem programu pa bodo sodelovali tudi glasbeniki.

Več informacij na posebni spletni strani www.pasijonke.si.

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top