Veličasten pohod za človekove pravice in svobodo

V sredo, 10.12.2014, se je v Ljubljani odvil največji pohod za človekove pravice v Sloveniji. Udeležilo se ga je več kot 4.000 navdušenih ljudi, ki jim mraz ni bil ovira za dobro voljo in veliko upanje na spremembe. Pohod je bil zaznamovan z opozarjanjem na kršitve človekovih pravic, ki jih izvajajo tisti, ki so najbolj zadolženi za njihovo varovanje: tožilke in tožilci, sodnice in sodniki, mediji, Državni zbor in druge državne institucije. 

Udeleženci pohoda so se ustavili na simbolnih krajih kršenja človekovih pravic:
- na Vrhovnem sodišču,
- Radioteleviziji Slovenija,
- Državnem zboru Republike Slovenije.

Zaustavili so se tudi na ljubljanskem magistratu, kjer je zadnji šef Komunistične partije Slovenije Milan Kučan s svojo četico korakal k Zoranu Jankoviću in ga "prosil" naj kandidira na volitvah.

Pohod je potekal mirno, kulturno in dostojanstveno, kljub provokacijem nekaj podpornikov Milana Kučana in Branka Masleše.

Izsek iz nagovora Davida Tasića:

"Prijatelji, vi, ki ste danes tukaj in vsi tisti, ki niste mogli priti in ste tukaj z mislimi, vi ste edino upanje, da ogenj svobode ne bo ugasnil. Vi ste tisti, ki mislite dobro Sloveniji in verjamete v boljšo prihodnost naše družbe. Zato ste danes tukaj. Brez vas in vašega poguma, brez vaših lučk, ki jih vsakodnevno prižigate pred tem sodiščem, bi bila Slovenija leta 2014 v popolni temi. Vi ste danes tukaj tudi za tiste, ki tičijo glavo v pesek in se delajo, da nič ne vidijo, nič ne slišijo in nič ne razumejo. Tukaj ste tudi za tiste, ki upajo, da se bo nekako že izšlo in skrbijo edino za svoje preživetje."

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top