Velika večina ne podpira evtanazije!

Na 24kul.si smo pred dnevi ugotovili, da sum storitve evtanazije v Kliničnem centru v Ljubljani največji mediji uporabljajo za širjenje propagande za legalizacijo evtanazije.

Po začetnem poročanju o domnevni evtanaziji v ljubljanskem UKC in predstavljanju le te kot humane oblike konca življenja, so mediji sedaj začeli izvajati naslednjo fazo: širjenje informacij, da evtanazijo podpira velika večina ljudi. V zadnjih dneh se objavljajo rezultati javnomnenjskih anket, po katerih naj bi večina ljudi podpirala evtanazijo.

Ob takem tempu ne bo čudilo, če bo v Državnem zboru kmalu predlagan zakon o legalizaciji evtanazije, ki ga bodo predstavljali kot največjo možno »humano odločitev« v skladu s človekovim "dostojanstvom". V resnici ne gre z noben humanizem in dostojanstvo, ampak kruto računico, kako zmanjšati stroške zdravljenja ter oskrbe starejših in hudo bolnih ljudi.

Očitno se v Sloveniji odpira novo področje, za katerega vlada izjemen finančni interes  -  evtanazija kot ključen protikrizni ukrep za reševanje pokojninske in zdravstvene blagajne?

Vsem, ki mislijo, da je legalizacija evtanazije nekaj humanega, predlagamo, da si zastavijo vprašanje: Ali si želim, da me pod pretvezo prostovoljne smrti v bolnici ubijejo proti moji volji? To je namreč dejstvo o evtanaziji pri vsaj 30% bolnikov, ki jih ubijejo v državah, kjer imajo legalizirano evtanazijo. Vsak tretji »prostovoljni evtanaziranec« v teh državah umre proti svoji volji. Ali bi bili radi eden od njih?

 

Če je odgovor »ne«, potem ne podpirate evtanazije.

L. M.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top