Velika zmaga: Kristjani niso dolžni prodajati tort z napisi v podporo radikalni homoseksualni ideologiji!

Vrhovno sodišče Velike Britanije je soglasno odločilo, da Daniel in Amy McArthur nista ravnala diskriminativno proti radikalnemu LGBT aktivistu Garethu Leeu, ker mu nista prodala torte s sovražnim napisom!

V začetku letošnjega leta je je Jack Phillips, krščanski slaščičar, odmevno zmagal na Vrhovnem sodišču v ZDA. Radikalni LGBT aktivisti so ga obtožili, da ni želel oblikovati torte, ki bi bila prirejena za t.i. poroko dveh odraslih homoseksualcev. V Združenem kraljestvu je istočasno potekal podoben primer, ki se je prav tako nedavno končal s sodno zmago zagovornikov človekovih pravic in pravic kristjanov.

V sredo 27. oktobra 2018, je Vrhovno sodišče Združenega kraljestva, soglasno podprlo podjetje Ashers Baking Company in njegove krščanske lastnike t.j. družino McArthur, ki se je borila proti odvzemu svobode govora. Sodišče v Veliki Britaniji je razveljavilo dve prejšnji odločitvi, ki so kaznovale pekarno zaradi zavrnitve torte s sporočilom: »Support Gay marriage« (Podpora istospolnim porokam - op.a.).

Torto je leta 2014 naročil Gareth Lee, radikalni član lokalne LGBT lobija, imenovane QueerSpace. Želel je, da bi krščanski slaščičarji izdelali torto z napisom "Support Gay Marriage" skupaj s podobo znakov "Sesame Street", podobama Berta in Ernie. McArthurs je njegovo prošnjo vljudno zavrnil, saj zaradi verskega prepričanja na torti ni želel oblikovati takega napisa.

Krščanska družina McArthur je zelo ponosna na svojo vero. Ob nedeljah tako nimajo odprte slaščičarne in se iz spoštovanja nedelje odpovejo dobičku. Tudi ime pekarne, Asher, izhaja iz svetopisemskega imena hrane za kralja. Prav tako pa zagovarjajo izključno zakonsko zvezo moža in žene ter pravico vsakega otroka, da živi v skupnosti očeta in matere.

McArthurjevi sicer z veseljem ustvarjajo brezhibne torte za vsakogar. Garethu Lee-ju so pred omenjenim incidentom, nudili usluge in pravijo, da so mu še na razpolago. Ko pa je želel naročiti torto z napisom, ki je v nasprotju z njihovim prepričanjem so ga zavrnili. Podobno je ta družina slaščičarjev že večkrat zavrnila naročila za torte, na katerih bi bile upodobljeni goli ljudje oz. neprimerne slike.  Kasneje je Lee sicer pridobil željeno torto v drugi pekarni. Nekaj tednov kasneje je pri vladni agenciji, imenovani Equality Commission for Northern Ireland (Komisija za enakost Severne Irske – op.a), vložil tožbo zoper pekarno McArthurs and Ashers Baking Co., saj naj bi bil diskriminiran na podlagi spolne usmerjenosti in političnega mnenja. To stališče pa je Vrhovno sodišče Združenega kraljestva zavrnilo in v sodbi pojasnilo, da McArthurjevi niso diskriminirali Lee-ja in so tako popolnoma upravičeno zavrnili izražanje zahtevanega sporočila, na podlagi prepričanj, ki jih imajo v vseh vidikih svojega življenja.

Brenda Hale, ki je podala sodbo sodišča, je dejala: »Res je, da podjetja, ki ponujajo storitve javnosti, niso upravičena do diskriminacije glede določenih zadev. Pekarna ni smela zavrniti izdelave torte ali kakšnega drugega izdelka - Leeju, ker je gej ali ker je podpiral gejevsko poroko. Toda, to pomembno dejstvo, jih ne obvezuje, da bi izdelali torto s sporočilom, s katerim se globoko ne strinjajo.«

Tudi v Sloveniji poteka podoben sodni postopek zoper dr. Tadeja Strehovca, ko ga eminentni pripadniki LGBTQ in abortivnega lobija krivično obtožujejo, ker je na spletni strani 24kul.si objavil članek, v katerem je razkril njihova imena pod kristjanofobično peticijo. V peticiji so kristjanom odrekali pravico do molitve za nerojene otroke, ustavno pravico do svobode izražanja in pravico do svobode zbiranja.

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top