Višek nestrpnosti francoskih socialistov: s sodiščem nad kip Device Marije

Francoski socialisti ne spoštujejo francoskih korenin. Francija nam je dala mnoga znana svetniška imena. Terezija Deteta Jezusa, Ivana Orleanska in Arški župnik Vianney so navdih milijonov kristjanov po vsem svetu. Francija je obilno blagoslovljena tudi s prisotnostjo Device Marije, ki je izbrala Lurd za milosten kraj, kamor trpeči na duhu in telesu iz Evrope in sveta romajo s priprošnjo za duhovno in telesno zdravje. Zato je nerazumljivo sovraštvo francoskih socialistov, ki največjo dobrotnico svojega naroda, Devico Marijo, preganjajo iz javnega življenja. Francoski socialisti so z izgovorom, da se zavzemajo za nevtralno družbo enakih možnosti, sprejeli zakon o vsedržavni prepovedi razkazovanja religioznih simbolov v javnosti.

Na vzhodu Francije ni prostora za Devico Marijo

Gaston Lacroix, župan mesta Publier je nedavno sporočil, da morajo odstraniti Marijin kip. Sodišče je mestu Publier ob Ženevskem jezeru ukazalo odstraniti kip, ki stoji v tamkajšnjem parku od leta 2011. Sodišče je tako odločilo že januarja 2015, vendar so prebivalci mesta takšno nesramnost zavrnili, in Marijinega kipa niso umaknili. Zdaj je sodišče to ukazalo še enkrat. Devico Marijo mora mesto odstraniti v treh mesecih, piše v sklepu, ki ga je sodišče sprejelo konec novembra, potem pa bodo, če bo kip še stal, začeli plačevati globo: 100 evrov na dan!

Na vtikanje sodišča v njihovo življenje se je modro odzval župan Lacroix in meščanom sporočil, da namerava kipu Device Marije, ki očitno nekoga moti, poiskati nov dom, najraje na zasebnem zemljišču. Podoba Jezusove Matere, na katero so se mimoidoči ljudje obračali in se ji priporočali, je v nasprotju s francoskimi zakoni, ki obravnavajo religiozne simbole!

Vsi totalitarni sistemi so najprej izgnali iz družbe vero,  kmalu zatem pa so začeli preganjati še ljudi. Upajmo, da se bodo tudi nestrpni francoski socialisti kaj naučili iz žalostne zgodbe svetovne morije v imenu ideje, ki se je začela z nasiljem francoske revolucije, ki je v imenu svobode, bratstva in enakosti pobila na tisoče nedolžnih ljudi.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top